Odlični saveti

Sačuvajte svoju kosu: Sprečite da vam vlasi prebrzo osede!

Portal Brajt Sajd piše da kompletno sedenje kose može da traje u periodu od deset godina, a obično stres utiče na ubrzanu promenju strukture dlake

Nega
Autor:
Sačuvajte svoju kosu: Sprečite da vam vlasi prebrzo osede!
Foto: Shutterstock

Razlozi zašto se javlja seda kosa mogu biti razni. Najpre je reč o genetici - ako je većina članova vaše porodice osedelo u ranim godinama, onda je velika verovatnoća da ćete i vi.

Takođe pojavu sedih dlaka mogu izazvati problemi sa tiroidnom žlezdom, deficit vfitamina B i gvožđa u krvi, uzimanje određenih lekova, loša ishrana, i pušenje koje utiče na protok kiseonika.

Promenite ishranu

Uključite povrće, voće i hranu bogatu vitaminom B12 (riba i druga morska hraba, mleko, jaja, piletina), B9 (pirinač, bubrežasti pastulj, sočivo), bakar i gvožđe (indijski orah, badem). Ne samo da ćete tako obezbediti viši nivo proteina i vitamina koji će pomoći vašoj kosi, već ćete pomoći telu da zadrži oblik.

Napravite prirodne maske za kosu pomoću sastojaka iz kuhinje!

foto: Profimedia

Posetite lekara

Proverite svoje zdravlje, posebno rad tiroidne žlezde. Lekarskim pregledom možete da utvrdite problem koji možda niste ni primetili.

Masaža

Uvedite masažu temena glave - tako ćete povećati protok krvi u folikulama dlake.

Izaberite modernu frizuru

Kratka kosa uvek izgleda odlično, lako je negovati i vizuelno povećava volumen. Druga opcija je da izaberete stepenasti duži bob. Ova frizura odgovara gotovo svim oblicima lica i može se stilizovati na razne načine.

Koristite maske za kosu

One će nahraniti koren dlake. Predlog je da napravite masku od dve kašike kokosovog ulja i sok od pola limuna. Ostavite da odstoji na glavi oko 10 minuta. Masirajte teme i isperite kosu.

Nervira vas beživotna kosa: Ako primenite ove sjajne trikove, dobićete volumen kakav ste oduvek želele!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs