Niste ni svesni šta radite svojoj koži

Spavate sa puštenom kosom? Dermatolozi savetuju zašto to ne treba da radite!

Mnoge žene uveče idu na spavanje s puštenom kosom, što može da bude jedna od najvećih grešaka koju prave

Hair & Makeup
20:35h Autor:
Foto: Shutterstock

Niko još nije izumeo čudesno rešenje za održavanje kože savršeno čistom, ali postoje neke stvari za koje znamo da utiču na izgled najvećeg organa ljudskog tela.

 

Ishrana i stres su jedni od ključnih faktora, a na zdravlje kože mogu da utiču i okolina i zagađenje vazduha. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u mnogo gorem stanju nego što bi trebalo da bude, a toga niste ni svesni.

 

Gorka so, čudo od namirnice: Zašto treba da je nabavite što pre! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Mnoge žene uveče idu na spavanje s puštenom kosom, što može da bude jedna od najvećih grešaka koju prave. Prirodna ulja iz kose, kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i slično, mogu da zatvore pore na vašoj koži i da je iritiraju. Zbog toga lice može da vam bude u mnogo lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite. Ali, rešenje za ovaj problem je vrlo jednostavno.

 

Dermatolozi savetuju da uvek pre spavanja vežete kosu u rep kako ne biste spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete previše čvrsto jer tako možete da je oštetite, a neće vam biti baš prijatno da spavate s čvrsto vezanim repom na glavi.

 

Nanela je sok od crvenog luka na teme: Rezultati je oduševili! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...