Obratite pažnju

Stvari koje ne smete bacati u wc šolju: Napravićete veliki problem!

Pre nego što krenete da bacate sve u wc, setite se ove liste stvari koje u toaletu nikako ne smeju da završe

Enterijer 14.12.2017. - 13:47h Autor: vecernji.hr
Foto: Shutterstock

Iako je nekad najlakše smeće baciti u wc šolju, postoje stvari koje ne smete nikada da bacite tamo. Zbog toga je dobro da uvek u kupatilu imate malu kantu za smeće. Zato, pre nego što krenete da bacate sve u wc, setite se ove liste stvari koje u toaletu nikako ne smeju da završe.

 

1. Pamuk

 

To se odnosi na tampone, uloške, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do zapušenja jer nije razgradiv.

 

2. Vlažne maramice

 

Ne bacajte u toalet čak ni one stvari koje su "predviđene" za bacanje u wc šolju. Maramice ne mogu da se rastope, a jednom kada vam uđu u cevi, od zapušenja vas neće spasiti niko.

 

3. Stari lekovi

 

Lekova kojima je prošao rok trajanja rešite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće zapušiti cevi, ali njihov sastav može da šteti vodi kojom se snabdevate.

 

7 genijalnih caka za besprekorno kupatilo: Od sada ćete ih uvek koristiti! (VIDEO)

4. Kosa

 

Idući put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Kao što vam zapušava tuš-kabinu ili kadu, kosa može da zapuši i odvod za wc.

 

5. Pesak za mačke

 

Iako je najlakše da ga bacite u wc šolju, nemojte to da radite. I on stvara začepljenje zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

 

6. Masnoće i ulja

 

Bilo da je reč o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima.

 

7. Kondomi

 

Ni njima nije mesto u WC šolji iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.

 

Neophodna caka za blistavo belo kupatilo: Fuge će vam biti kao prvog dana!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs