Šminker Kim Kardašijan otkrio tajne savršenog nijansiranja

Pre tečnog pudera nanosi se hajlater koji koži daje prirodni sjaj, dok puder u prahu treba izbegavati. Puder se ne nanosi prstima već četkom i sunđerom
Nega
15:08h Autor:
Šminker Kim Kardašijan otkrio tajne savršenog nijansiranja
Foto: Reuters

Odlično našminkano lice počinje konturiranjem i pravilnim odabirom tečnog pudera. Masnom tipu kože najbolje odgovaraju mat formule bez ulja dok suvoj koži treba puder na bazi ulja koji hrani kožu i ne ostavlja grudice, savetuje šminker Troj Džensen (Troy Jensen) koji šminka Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Rejčel Bilson (Rachel Bilson) i Nikol Riči (Nicole Richie).

Hajlajter za prirodni izgled

Pre nanošenja pudera, kožu treba osenčati hajlaterom koji će joj vratiti prirodni sjaj. Nanosi se na most nosa, jagodice i čelo, a tek potom sledi sloj tečnog pudera. Hajlajter će sprečiti da lice izgleda poput maske.

Puder se nanosi četkom

Tečni puder umesto prstima treba nanositi četkom a potom razmazati sunđerom. Takvim nanošenjem se izbegavaju grudvice, a puder se nanosi ravnomerno bez ikakvih nepravilnosti, tvrdi Džensen.

Podloga spašava omiljeni puder

Ten se menja iz sezone u sezonu, pa puder možete da pomešate s podlogom. Prvi sloj je podloga, a potom sledi puder. Time u samo jednom potezu možete da iznijansirate svoj ten bez kupovanja novog pudera, dodao je poznati šminker.

Ako je puder previše svetao, treba ga pomešati s podlogom u boji karamele, a ako je previše taman, najbolji izbor je nežnija nijansa, dodao je.

Tečni puder dodatno će istaknuti ruž

Osim za lice, tečni puder je odličan dodatak za usne, naročito kod nude izgleda. Dovoljno ga je naneti na usne i potom namazati neutralni ruž, a njegova prednost leži i u tome što će jarku nijansu ruža ili sjaja dodatno istaknuti.

Puder u prahu treba izbegavati

Puder u prahu je najbolje izbegavati zato što retko izgleda dobro. Međutim, ako je masnoj koži potreban, dovoljno ga je naneti samo na T zonu, savetuje Džensen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs