Iskustvo jedne devojke

Problem masne kose: Umesto šampona stavila deterdžent za pranje sudova, evo rezultata! (FOTO)

Sve je počelo posle jednog vikend odmora. Kad sam stigla u hotel, šokiralo me je otkriće da u sobi nije bilo ni šampona, ni regeneratora, otkriva Kortni
Nega
15:08h Autor:
Problem masne kose: Umesto šampona stavila deterdžent za pranje sudova, evo rezultata! (FOTO)
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Kortni Mina iz Njujorka, kao i većina žena, prala je kosu šamponom. A, onda je splet okolnosti promenio njenu naviku, šampon je zamenila deterdžentom za pranje sudova.

"Sve je počelo posle jednog vikend odmora. Kad sam stigla u hotel, šokiralo me je otkriće da u sobi nije bilo ni šampona, ni regeneratora. Pomislila sam: "Kakav je to hotel u kojem nema makar jedne boce šampona?", ispričala je Kortni.

Rešila je - neće prati kosu dva dana. Pre dolaska u hotel obavila je tu "dužnost".

"Kako se vikend bližio kraju, moja kosa je "plakala" za pranjem", dodala je. Vlažnost vazduha, znojenje, svakodnevno pešačenje učinili su svoje, Kortnina kosa je bila masna.

"Kad sam došla kući, požurila sam da šamponom skinem masnu katastrofu sa glave. Osetila sam olakšanje, tu je bio moj uobičajeni šampon, pomislila sam da je došao kraj problemima. Ali kad sam konačno oprala i osušila kosu, ona je i dalje bila izuzetno masna na temenu", rekla je Kortni Mina.

Prašak za pecivo i voda: Prirodno rešenje za masnu kosu!

<\/div>

To je bio prvi put da njen šampon nije dobro oprao kosu. Bila je sigurna da nije nanela dovoljnu količinu, pa je još jednom oprala kosu. Rezultati su bili isti, masnoća se nije skinula. Bila je zbunjena. Setila se narednog rešenja, kupovine drugog šampona, ali se pre toga za pomoć obratila internetu. Saznala je da veliki broj žena ima slične probleme, masnu kosu koju šampon ne čini blistavom i čistom. Na internetu je otkrila i da je većina takvih žena spas potražila u deterdžentu za pranje sudova.

"S obzirom na to da deterdžent skida masnoću, učinilo mi se kao jednostavno rešenje. Ali šta ako ne bude delovalo?", pitala se.

Odabrala je ekološki deterdžent. Prilikom pranje kose izbegavala je da sredstvo nanosi na krajeve.

"Nakon pranja kose, odmah sam osetila razliku dodirom, i kao da je nestao osećaj težine sa moje kose", otkrila je.

Pranje ja završila nanošenjem regeneratora na krajeve kose, koju je najpre osušila pešikirom, a potom i fenom.

"Došao je trenutak istine. Kad sam osušila kosu, prošla sam njome prstima, po temenu i krajevima. Ranije su mi se prsti mrsili u kosi, i bili prekriveni masnoćom. Ovog puta, bilo je tako lagano, moja kosa je bila mekana, i što je najvažnije čista. Pranje deterdžentom funkcioniše", poručila je.

Kortni je istakla da ovu metodu treba korisiti kad masnoća kose postane veliki problem. Ne treba je upotrebljavati svakodnevno, a ne treba da je koriste osobe koje nemaju izražen problem sa mašćenjem kose.

Nije prala kosu 31 dan: Evo šta joj se desilo nakon eksperimenta! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs