Saveti

Držanje šminke u frižideru: Da ili ne?

Čuvanjem vaših kozmetičkih preparata na niskim temperaturama produžavate njihov rok trajanja, a ujedno štedite znatne količine novca
Nega
09:58h
Držanje šminke u frižideru: Da ili ne?

Vlaga kojoj je šminka izložena u kupatilu može smanjiti njenu trajnost, a ako je držite na niskim temperaturama, usporavate hemijske procese kao što je oksidovanje i time štitite šminku od propadanja.

Pravilan način čuvanja kozmetike u frižideruZa sve kozmetičke preparate koji sadrže ulja ili, pak, antioksidante, od velike je koristi čuvanje u frižideru. Čak i parfemi imaju duži rok trajanja ako ih držite u frižideru.

Prva stvar na koju morate da obratite pažnju jeste da sve kozmetičke preparate i šminku dobro zatvorite pre nego što ih stavite u frižider. Kao preventivna mera zaštite preporučuje se da kozmetičke preparate odložite u jednu plastičnu posudu pre nego što ih stavite u frižider.

Otvorene posude za odlaganje su vrlo loše jer vaši kozmetički preparati mogu povući neprijatne mirise od hrane i različite vrste bakterija.

SavetiSvi kozmetički preparati koji vlaže kožu, kreme za oči i proizvodi sa velikom količinom antioksidanta dokazano imaju produženi rok trajanja ako ih držite u frižideru. Koristite prozirne posude za odlaganje, kako ne biste zaboravili da se tu nalaze.

Ruž za usne je jedan od kozmetičkih proizvoda koje nije najbolje držati u frižideru. Pokušajte da ga ostavite na jedan dan i proverite da li je došlo do bilo kakvih promena na njemu. Ako vam se učini da se ruž „znoji“, to znači da se ulja odvajaju od voska i da nećete moći da ga nanesete ravnomerno na usne. Ako primetite pojavu ovog problema, najbolje je da karmin držite podalje od frižidera.

Preporuka je da kozmetičke preparate držite u vratima frižidera kako ne bi došlo do zamrzavanja, jer ako vam se to dogodi, moraćete te proizvode da bacite.

Držanje kozmetičkih proizvoda u frižideru može produžiti njihov rok trajanja čak i nakon što je istekao datum označen na pakovanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs