Pravi savet

PITALI SMO FRIZERKU BUCKU, KOJA JE FRIZURA NAJBOLJA ZA MATURU: Ovo je apsolutni hit za 2022. godinu! (FOTO)

Evo kako da izaberete najbolju frizuru za maturu

Nega
Autor:
PITALI SMO FRIZERKU BUCKU, KOJA JE FRIZURA NAJBOLJA ZA MATURU: Ovo je apsolutni hit za 2022. godinu! (FOTO)
SVETLANA BUBANJA BUCKA, Foto: Privatna Arhiva

Počela je "sezona" matura. Pored maturskih haljina, devojke najveću muku muče sa frizurama, jer ista je odraz ličnosti, ali i "kruna" celokupnog izgleda.

Otišli smo kod najbolje frizerke u Srbiji - Svetlane Bubanje Bucke. Evo šta nam je ona rekla:

*Koje frizure su u trendu ove godine?

"Ovo leto se nosi bukvalno sve. Međutim, naginje se najviše toplim tonovima, prelivima, toplim nijansama, pink boji... Sve što vam padne na pame - ove sezone je dozvoljeno!"

*Da li je dozvoljeno na mature da se ide sa "drečavim" nijansama?

"Zašto da ne! Postoje prelivi pomoću kojih se može postići intezivna nijansa. Na primer, plave devojke mogu da "izvuku" sa prelivom pink kosu koja se nakon pranja vraća u njihovu boju. Znači, ti prelivi traju od pranja do pranja kose. Recimo taj bebi roze ton je savršen za maturu jer je nešto nesvakidašnje i lepo. To najviše preporučujem za male mature."

*Šta je praktičnije - puštena ili podignuta kosa?

"Zavisi šta ko voli više. Kada su mature u pitanju, dobro je da se podigne kosa, firzura duže traje, ne lepi se kosa od vrućine, praktično je... Visoki rep ili punđa uvek će izgledati elegantno, haljina će doći do izražaja, kao i šminka i figura devojke."

*Šta je ove godine trend za mature, kada je reč o frizuri?

"Talasi. Kosa stilizovana u popularne talase može da ide i za veliku i za malu maturu. To je neka vrsta univerzalne frizure koja pristaje bukvalno svima, a lepo se slaže uz svečane toalete. Priprema ne traje preterano dugo, a i takva frizura može da "izdrži" celu noć."

*Koliko sati ste najduže stiliznovali neku ženu?

"Kad je nadogradnja kose u pitanju onda to traje poprilično dugo. Pogotovo ako devojka ima samo centimetar ili dva svoje kose. To je onda proces koji baš dugo traje, ali koji se isplati. Izgled posle nadogradnje je fantastičan!"

*Da li je trend Kardašijanki, ili duge kose i dalje aktuelan?

"Da! Veoma! Meni je žao što sve devojke žele isto. One dođu sa slikama Kardašijanki i traže takvu kosu, frizuru, boju... To je nešto što ja mogu da uradim, ali volim da posavetujem te devojke da budu orginalne, jedinstvene... Obraduje me kad dođe kod nas devojka koja ima svoj fazon, koja nije ukalupljena. To veoma poštujem!

Moja preporuka je da svaka devojka izgradi svoj stil. Devojke koje dugo dolaze kod mene poslušaju me i one su mahom veoma jedinstvene."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs