pogledajte

OVE FRIZURE MOŽETE DA ZABARAVITE: Ovih 5 su ulimativni TREND 2022. godine! (FOTO)

Slažemo se da je ponekad teško pratiti trendove, bilo da je u pitanju odeća ili kosa, i da nije lako pomiriti se sa činjenicom da naša omiljena frizura jednostavno više nije „in”. Ali 2022. godina donosi malo inovativnije ideje koje polako ali sigurno postaju sve traženije u frizerskim salonima.

Nega
21:15h Autor:
OVE FRIZURE MOŽETE DA ZABARAVITE: Ovih 5 su ulimativni TREND 2022. godine! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako nosite neku od frizura koje ćemo pomenuti u nastavku, nikako ne bi trebalo da se osećate loše ili kao da vas je vreme „pregazilo”. Na kraju dana, svako od nas bira frizuru za koju misli da mu najbolje stoji i sa kojom se oseća najprijatnije. Važno je znati da ovo pravilo važi podjednako i za odeću, ali ako već neko vreme koketirate sa idejom da nešto promenite, onda ćete odgovor možda naći u zapisu ispod.

1. Visoke punđe

Svojevremeno su visoke punđe bile među najpopularnijim frizurama, posebno one kreirane uz pomoć okruglih sunđerastih gumica. Međutim, njihova slava je izbledela poslednjih godina. Naravno, zbog njihove praktičnosti volimo da ih nosimo u letnjim mesecima, ali su stroge, uglađene forme ustupile mesto opuštenom, ležernom izgledu. Danas smo svedoci niskih, ležernih punđi koje se smatraju izuzetno sofisticiranim. Nije iznenađujuće što je ovo frizura koju često viđamo među pripadnicama kraljevskih porodica.

2. Svemirske punđice

Zahvaljujući pop divi Dženifer Lopez, frizura koju smo obožavali kao devojčice vratila se na listu trendi frizura prošlog leta. To su dve punđice koje se prave odvojeno iznad uha, tako da budu simetrične. Čini se da je njihova popularnost trajala samo jedno leto, jer sada težimo sofisticiranijem i ženstvenijem izgledu. Ako volite ovu vrstu frizure, ali ipak želite da dodate malo više elegancije, pokušajte da napravite pletenicu koju ćete zatim umotati u punđu. Ovo će definitivno biti sofisticiranija i elegantnija opcija.

3. Sitne lokne

Sitne lokne napravljene uz pomoć uvijača često izgledaju neprirodno i previše bujno. Da bi se ovo izbeglo, frizeri preporučuju da se umesto njih odlučite za blage, nežne talase. Osim što vam daju željeni prirodan izgled, ne zahtevaju mnogo nege i veoma su laki za održavanje. Takođe, u ovom slučaju nije neophodno izlagati kosu toploti aparata, već je dovoljno koristiti uvijače od filca ili trikove sa čarapama, kaišem za bade mantil ili trakom za kosu.

4. Kratki paž

Bez brige, paž i dalje ostaje jedna od najpopularnijih i svakako najtraženijih frizura na svetu. Poznati frizerski stilisti smatraju da je jedina velika razlika u tome što nešto duži paž teži prirodnom, opuštenom izgledu kose i što se striktne ravne linije uglavnom zaobilaze. Kada to kažemo mislimo da asimetrične varijante koje su Rijana i Viktorija Bekam svojevremeno tako dobro nosile. Ipak, ta vremena su iza nas, i sada težimo prirodnom izgledu kose koji je lako održavati.

5. Ombre

Moglo bi se reći da je klasični ombre neko vreme otišao na zasluženi odmor. Umesto oštrih prelaza između svetlijih i tamnijih boja, sada preferiramo one suptilne i postepene. Pre svega, poželjno je da cela kosa nije iste nijanse, te se preporučuje mešanje boja vertikalno, a ne horizontalno, kao u tehnici ombre.

Kako vam se dopadaju nove varijante popularnih frizura i koju od njih ćete isprobati ovog proleća?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs