stručnjaci znaju odgovor

KAKO ODABRATI NAJBOLJI OBLIK OBRVA ZA SVOJE LICE? Okrugla lica vole dramatičan izgled! (FOTO)

Da li ste znali da oblik lica diktira oblik obrva koji će nam najbolje pristajati?

Nega
Autor:
KAKO ODABRATI NAJBOLJI OBLIK OBRVA ZA SVOJE LICE? Okrugla lica vole dramatičan izgled! (FOTO)
Foto: Profimedia

Era tankih obrva odavno se završila, a guste obrve već godinama ne silaze s trona. Ako ste pincetu odložili na neko vrijeme, savršeno je vreme da pronađete oblik obrva koji laska vašem obliku lica. Baš poput frizure, određeni oblik bolje pristaje određenim crtama lica. Nauka zna da li je za vas izraženiji luk, nežnija kriva ili pak ravnija struktura.

Kako piše Byrdie, pre svega morate utvrditi kakav je vaš oblik lica.

Stručnjakinja za obrve Savana Sent Džin predlaže korišćenje krojačkog metra za određivanje tačnih mera. 'Na taj način možete saznati koji vam je deo lica najširi u odnosu na ostale', objasnila je. Vizažista Stiv Kasajikian predlaže da izmerite dužinu čela, jagodica, čeljusti i lica.

Obrve za srcoliko lice

Riz Viterspun
foto: Profimedia

Srcolika lica imaju oblik srca, sa širim čelom koje se sužava do šiljaste brade. Slavne osobe s ovakvim oblikom lica su Kara Delavinj, Kortni Kardašijan i Riz Viterspun.

Najbolje obrve za vas: Srcoliko lice najbolje izgleda s mekim lukom, koji uravnotežuje dužu bradu. Što se tiče debljine, odaberite puniji oblik. 'Srcolika lica dobro nose pahuljaste pune obrve jer je najšire područje njihovog lica upravo područje obrva i neće ga lako zagušiti', kaže Sent Džin.

Obrve za četvrtasto lice

Olivija Vajld
foto: Profimedia

Na četvrtastim licima sve su mjere gotovo iste. Vaša brada će obično biti manje izražena, dok će čeljust biti široka i uglata. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Olivija Vajld, Malin Akerman i Nikol Riči.

Najbolje obrve za vas: Visoki, zakrivljeni luk dobro funkcioniše na kvadratnom obliku jer omekšava i izdužuje vaše lice. 'Obrve s izraženim lukom pomažu u neutralizovanju grubih uglova četvrtastog oblika lica', napominje Sent Džin. Dodaje i da ivica obrva ne bi trebalo da ide prenisko jer ćete na taj način spustiti oblik očiju.

Obrve za duguljasto lice

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Slavne osobe s vašim oblikom lica su Džoan Smols, Sara Džesika Parker i Liv Tajler.

Najbolje obrve za vas: 'Ravnije obrve s mekim ivica pomoći će da proširite oblik lica', kaže Sent Džin. Nežan luk proširiće vaše lice. 'Izbegavajte visoke lukove, zbog kojih će vaše lice izgledati uže', kaže Kasajikian. Ovom obliku lica takođe dobro pristaju gušće obrve kao protivteža dužini lica.

Obrve za okruglo lice

Kirsten Danst
foto: Profimedia

Okrugla lica blago su zakrivljena prema spoljašnjosti i imaju zaobljenu bradu. Jagodice su najširi deo vašeg lica. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Gabrijel Union, Džinifer Gudvin i Kirsten Danst.

Najbolje obrve za vas: Punije obrve s oštrim, zakošenim lukom daju strukturu okruglom licu. Što vam je luk udaljeniji od nosa, to će vam lice izgledati šire. Ali, pripazite na debljinu obrva: ako imate malo lice okruglog oblika, pokušajte da ga ne opteritite pregustim obrvama.

Obrve za ovalno lice

Džesika Alba
foto: Profimedia

Jagodice su najšire i kod ovalnih lica, ali uopšte su izduženija u odnosu na okrugla lica. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Džesika Alba, Bijonse i Eva Mendes.

Najbolje obrve za vas: 'Ovalnom obliku lica pristaju gotovo svaki oblik obrva', kaže Sent Džin. Ove sretnice mogu nositi gotovo svaku frizuru ili dužinu šiški, a isto važi i za obrve. 'Pustite svojim prirodnim obrvama da vas vode. Uvek se držim potpuno prirodnih obrva s mekim lukom', kaže Kasajikian.

Obrve za dijamantsko lice

Hale Beri
foto: Profimedia

Dijamantni oblik lica krasi uža brade te široke, visoke jagodice. Poput pravog dijamanta, vrh glave će biti uži od sredine. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Hale Beri, Odri Tatu i Elizabet Harli.

Najbolje obrve za vas: Isprobajte zakrivljene obrve s nakošenim lukom, koji pomaže da se smanji proširi deo lica. 'Budući da je cilj proširiti izgled vašeg čela, nakošene obrve dobro funkcionišu', kaže Sent Džin. Ako ste u žurbi, Kasajikian predlaže da korektorom izoštrite oblik obrva i prikrijete zalutale dlačice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs