DA LI VAM SE DOPADA?

LEPŠA I TRAJNIJA OD BALEJAŽA I PRAMENOVA: Nova tehnika bojenja kose osvojila je svet!(FOTO/VIDEO)

Nova tehnika daje efektnije i prirodnije rezultate

Nega
Autor:
LEPŠA I TRAJNIJA OD BALEJAŽA I PRAMENOVA: Nova tehnika bojenja kose osvojila je svet!(FOTO/VIDEO)
Foto: Instagram / chrisweberhair

Godinama je balejaž bio "go-to" tehnika bojanja kose u salonima i definitivno najpopularnija među klijentima. Ipak, nedavno su u prvi plan došle nešto otkačenije i odvažnije frizure, a tu je u prvi plan došla i nova tehnika, tzv. foilayage.

Čini nam se kako je balejaž kao tehnika bojanja bio odgovor na sve naše želje povezane s kosom. Konačno smo se pozdravili s tipičnim pramenovima i oduševljeno prihvatili pramenove koji izgledaju prirodno i osunčano i kosi daju teksturu. Tehnika, koja originalno potiče iz Francuske, koristi slikarske tehnike poteza boje koju kolorista nanosi "slobodnom" rukom, umesto tradicionalnog načina provlačenja češljem kroz delove kose i presavijanja folije, piše Glamour.

- Kod izrade tradicionalnih, klasičnih pramenova gotovo se uvek koristi folija i boja se nanosi od korena, dok je s balajažom malo drugačije - pojašnjava frizerka Frančeska Dikson za Glamour i dodaje:

- Rezultat je drugačiji jer balejaž tehnika daje suptilniji, "mekši" izgled, dok su kod tradicionalne tehnike pramenovi jako izraženi jer se rade od korena i efekt je često "prugast".

Radi se o tehnici koja kombinuje bajejaž s folijama, koje se češće koriste u tradicionalnoj izradi pramenova, a rezultat su izraženiji pramenovi, pri čemu je i dalje zadržan prirodan izgled kose. Foilayage se radi tako što frizer deli kosu na nekoliko delova, aplikuje boju, zatim je stavlja u foliju i ostavlja neko vreme. Tako se pojačava svetlina pramenova, a pritom se zadržavaju prednosti balejaža, poput one da ima moć da lepo uokviri lice.

Ključ se nalazi u načinu kako kolorisat nanosi folije. U tradicionalnoj tehnici izrade pramenova, boja se nanosi od korena do vrha kose, pre nego što celi pramen presavije u jedan komad folije. Ovde se boja i folija nanose pod određenim uglom, a rezultat su i dalje svetli i sjajni pramenovi, samo u još boljoj varijanti nego kod balejaža.

Prednost ove frizure je ta što se vrlo jednostavno održava i jednako dobro izgleda po izlasku iz salona, kao i nekoliko nedelja posle, kad kosa već izraste.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs