bacite pogled

SEDA KOSA JE NOVI TREND NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovih 5 neverovatnih žena su dokaz da je ta odluka bila prava! (FOTO)

Crveni tepih i premijere, istina, više nisu mesto na kome se redovno rađaju trendovi ali u slučaju ovogodišnjeg Filmskog festivala u Kanu desilo se upravo to.

Nega
Autor:
SEDA KOSA JE NOVI TREND NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovih 5 neverovatnih žena su dokaz da je ta odluka bila prava! (FOTO)
Linda Rodin, Foto: Profimedia

Kan je po tom pitanju inače pomalo feministički izuzetak - setite se samo zabrane ravnih cipela i kako su neke glumice posle iz protesta po tom istom crvenom tepihu hodale bose - a sada je došao red i na lepota. Pogađate, u pitanju je talas žena koje su se pojavile sa sedom kosom. Na stranu što je ovakav potez zaista uvredljivo nazvati "hrabrim", Endi Mekdauel, Helen Miren, Džodi Foster i Šeron Stoun izgledale su jednostavno savršeno. I moćno.

Sada vam, u istom duhu, donosimo pet žena na Instagramu koje svoje sede nose sa ponosom i stilom.

SARA HARIS

Jedna od omiljenih modnih urednica i.k.a.d.a, a sada i jedan od direktora u britanskog izdanju magazina Vog, Sara je počela da sedi sa 16-17 godina. Ono što ju je prvo prestravilo, vremenom je pretvorila u svoj zaštitni znak. Šta više, sada je navikla na devojke koje je ispituju koju farbu koristi i gde ide kod frizera. Besprekoran stil, još besprekornije samopouzdanje.

GRIS GANEM

Gris je po struci mikrobiolog ali je to nije sprečilo da postane lični trener, a zatim i Instagram fenomen. Ona je najbolji primer da pravi stil ne zna za godine, što je dokazala time što se i modne i kozmetičke kuće, kao i gigant Sefora, utrkuju da sa njom sarađuju. Ono po čemu je uvek prepoznatljiva jeste njena slabost prema aksesoaru i načinu na koji ga kombinuje.

ANIKA VON HOLDT

Anikin kratak bio sadrži još i da je pilot, majka i supruga ali ova Dankinja je zapravo autor čak 4 trilera koji su postali bestseleri, a pored toga je i ghostwriter, scenarista i programer. Njen svedeni ali seksi stil u neutralnoj paleti, kao i duga seda kosa vrlo brzo će se naći u vašem #inspo folderu.

PATI DUBROF

Pati je legenda svoje industrije. Šminkerka bez premca kojoj veruju svi od Margo Robi do Šanela čiji je ambasador (pa ćete, ako je zapratite moći redovno da virite "iza kulisa"). Ova ostvarena žena zrači samopouzdanjem ali sebe nikada ne uzima previše ozbiljno, a pored modela, poznatih i svoje ćerke, većinu lookova pokazuje sama na sebi - što je posebno osvežavajuće. Hvatajte beleške.

LINDA RODIN

Bivša manekenka, stilistkinja i osnivač kultnog brenda Rodin Olio Lusso (koji je kasnije prodala kompaniji Este Loder), Linda je jedna od onih žena zbog kojih vam se čini da je sve u životu lako, a stil i ekstravagancija spontani. Isto tako, zapitaćete se zbog čega bi se bilo ko farbao kada seda kosa izgleda o-tako-šik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs