VELIKA MILENA

PA, KOLIKA JE ONA LAFICA BILA: Ovako je Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan!(FOTO)

Mnogo je priča iz bogatog života legendarne glumice, a možda je manje poznato ili prepričavano da je Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan

Celebrities
20:25h Autor:
PA, KOLIKA JE ONA LAFICA BILA: Ovako je Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan!(FOTO)
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Legendarni glumački par, Milena Dravić i Dragan Nikolić, pored svojih uspešnih karijera kojima su zauvek ostavili pečat u istoriji srpskog glumišta, ostali su upamćeni i kao par koji je pokretala ljubav, a čija su dela oduvek izazivala divljenje i poštovanje.

Slavni supružnici živeli su u stanu na Vračaru, a u ulici Ivana Đaje broj 3 i godinama nakon njihove smrti, prolaznici i dalje zastaju kako bi se u tišini prisetili velikana, odali im počast i evocirali uspomene na njihova najveća dela i postupke koji su svedočili o njihovim velikim srcima.

REČI MILENE DRAVIĆ NATERAĆE VAM SUZE NA OČI: Taj komentar mog Gage bio je moj Oskar!(FOTO)

Dragan Nikolić i Milena Dravić
Dragan Nikolić i Milena Dravićfoto: Fonet

Jedna od brojnih anegdota iz života slavne glumice posebno se istakla, najviše zbog toga što se nekoliko godina nakon neprijatnosti koju je doživela, dogodio neočekivan obrt.

Naime, u stanu u kom je živela davne 1971. godine, glumica je doživela veliku neprijatnost, koju je pamtila celog života. Naime, u toku probe za predstavu, javljeno joj da se dogodila pljačka, te da su joj pokradene sve dragocenosti koje je imala u stanu. Glumica je na poziv policije odmah napustila probu i otišla kući, gde je zatekla policiju i uplakanu majku.

Ipak, nekoliko godina kasnije dogodio se susret koji niko nije mogao da očekuje. Naime, glumica je boravila u jednom kafiću u Kotoru, kada joj je konobar iznenada prišao i upitao je da li može da joj se pridruži “čovek koji joj je počistio stan”.

Zbunjena glumica nije odmah shvatila značenje reči “čišćenje”, budući da su njen stan, kako je ispričala, uvek sređivale žene, a nikad muškarci, ali je ipak dozvolila konobaru da pošalje misterioznog gospodina.

Lepuškasti muškarac joj se pridružio, pružio joj je ruku, seo preko puta nje i otvorio dušu.

Najlepši par stare Jugoslavije: Ovako su se zavoleli Milena Dravić i Dragan Nikolić!

Milena Dravić
Milena Dravićfoto: Kurir

Ja sam onaj koji vam je 1971. godine opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari. Ja sam vas pokrao! Ja sam obični lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti? – obratio joj se, a Milena je ostala u šoku.

Dugo ga je gledala u oči i prekinula tišinu samo jednom rečju: “Opraštam vam!”.

Legendarna glumica, kojoj su u krađi nestale sve nagrade i nakit koji su potom rasprodati i nikada joj nisu vraćeni, nakon što je oprostila kradljivcu, želela je da sazna nešto više o njegovom životu, nakon čega ga je upitala šta radi u Kotoru. On joj je objasnio da se “sada bavi poštenim poslom”, te da ima porodicu.

Ova priča samo je još jedna u nizu anegdota iz života legendarnih glumaca koji su bili poznati po svom velikom srcu i dobrodušnosti.

Podsećamo, Milena Dravić preminula je u oktobru 2018. godine u Beogradu, dve i po godine nakon što se oprostila od svoje najveće ljubavi, kolege Dragana Nikolića, sa kojim je decenijama živela u skladnom braku.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs