Puriša Đorđević

I DAN DANAS, MILENA DRAVIĆ JE NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV: Kad sam primetio da joj smetam, prijateljski smo se razveli!

Danas ima 97 godina i sa oduševljenjem se seća pokojne filmske dive

Vip priča
Autor:
Foto: ATA Images / B. P.

Svojom harizmom, vanserijskim talentom i lepotom mnoge reditelje ostavljala je bez daha, ali i muškarce koji su te godine žudeli da se nađu u njenoj blizini.

Filmska diva Milena Dravić preminula je 2018. godine u 79. godini života, a u svojoj bogatoj karijeri ostavila je ogroman broj filmskih, serijskih i TV ostvarenja. Udavala se tri puta za svoje velike ljubavi, a njen prvi suprug, kako sam kaže, i danas najviše voli od svih žena koje je voleo.

Jedan od prvih koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić bio je reditelj Puriša Đorđević koji danas ima 97 godina, i sa oduševljenjem se seća filmske dive.

Milena Dravić
foto: Kurir / Marina Lopičić

– Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče – nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate – prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća “zarazna”, a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić – rekao je za “Novosti” Puriša Đorđević koji je o Mileni Dravić najlepše pričao.

– Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli – ispričao je za Politiku.

I reda? Bizarna situacija prilikom susreta sa kraljam Aleksandrom Obrenovićem

Posle razvoda sa Đorđevićem, s kojim je provela nekoliko godina zajedničkog života, Milena je opet odlučila da izgovori sudbonosno “da” reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

Treća i velika ljubav Milena Dravić bio je Dragan Gaga Nikolić. Sa njim je provela najlepše godine svog života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...