Neverovatno

BERNI EKLSTON (90) NE POSUSTAJE: S trećom ženom ima jednogodišnjeg sina, dok njegova najstarija ćerka ima 66 godina FOTO

Milijarder i nekada alfa i omega Formule 1 i ovog Berni Eklston (90) tradicionalno jahtom obilazi Jadran. Društvo mu pravi mlada supruga Fabijana i jednogdišnji sin

Šuška se
14:17h Autor:
BERNI EKLSTON (90) NE POSUSTAJE: S trećom ženom ima jednogodišnjeg sina, dok njegova najstarija ćerka ima 66 godina FOTO
Foto: Profimedia

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston (90) i njegova supruga Fabijana Flosi (44) ovih dana se šetkaju Dalmacijom. U u braku su od 2012. godine, a prošle godine su dobili sina Acea. Zbog toga što je sina dobio u 89. godini života, svi mediji su pisali samo o Berniju, prošle godine. Naime, starosna razlika između njegovog prvog deteta i najmlađeg je 65 godina!!!

Berni Eklston bio je u braku tri puta, ali o njegovoj prvoj supruzi Ajvi Bamford zna se vrlo malo. Bila je to njegova prva ljubav kojom se oženio u dvadesetdrugoj godini. Venčali su se 1952. i niko ne zna tačno datum kad su se razveli, a iz tog braka ima ćerku Deboru, rođenu 1955., koja ima sina, pa je i sama u međuvremenu postala baka.

Njezin sin podario je Berniju praunuka 2008. godine, baš kad se ovaj mogul razvodio od druge supruge, Slavice Radić Eklston. Tako Bernijev sin Ace ima sestru staru 66 godina, te još dve sestre – Petru i Tamaru koje imaju 32 i 36 godina i već su odavno majke.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ali, setimo se smao svih bračnih zavrzlama kroz koje je Berni prošao:

Nakon razvoda od Ajvi, 17 godina je bio u vezi s Kineskinjom Tuanom Tan. A onda je 1981. izgubio glavu zbog Slavice. Eklston je bio na stazi dajući uputstva svom tada slavnom vozaču Nelsonu Piketu, koji je već sedeo za upravljačem bolida. Starter samo što nije zamahnuo zastavicom i označio početak trke. Pored bolida stajale su i hostese.

Visoka i vitka crnka stajala je pored Piketovog automobila, pa je Berni u stilu prgavog šefa podviknuo:

- Miči se odavde!

Okrenula se i na lošem engleskom uzvratila:

- Ostajem tu! To mi je zadatak!

- Rekao sam, neću ni jednu devojku uz auto! Briši!, uzviknuo je sad već nervozni Berni, ali za glavu viša lepotica nije bila impresionirana. Naprotiv, nije imala pojma s kim razgovara i besno mu je priprijetila:

- Priđeš li, udarit ću te!

Drska lepotica je bila Slavica Radić. Imala je tada 23 godine i u Milanu je radila kao fotomodel i manekenka. Organizatori trke angažovali su je da reklamira sportsku odeću marke ‘Fila’ a njen solidno plaćeni posao bio je da, dok traje trka, stoji na užarenoj stazi u debeloj trenirci.

Dok je u sebi proklinjala i trku i vrućinu, oniži sedokosi tip koji na nju viče, išao joj je silno na živce.. Ali ubrzo ju je pozvao na piće u svoj otmeni "Moto-home" – luksuzno opremljenu kuću na točkovima uz pistu. Već nedelju dana kasnije našli su se u Njujorku pa njegovim privatnim avionom odleteli u Las Vegas. Romansa je trajala tri godine, do 1984. kad je Slavica ostala u drugom stanju. Berni je raskinuo vezu s Tuanom. Navodno je jednog dana došao kući i rasplakao se poput kišne godine.

"Moram nešto da ti priznam. Jedna devojka rodiće mi ćerku. Slagala me, rekla je da ne može zatrudneti, a sad mi preti da ako je ne oženim, nikad neću videti dete."

Požrtvovna Tuana poželela mu je svu sreću sveta i otišla iz njegovog stana.

Čim je dobio ćerku, Berni je Slavici kupio apartman u Londonu u koji se preselila s detetom. Iste godine Berni je oženio 28 godina mlađu i 30-ak centimetara višu od sebe Slavicu Radić. Zlobnici su govorili da ta razlika u visini nestaje uvek kad Berni stane na svoj novčanik.

Tako je počeo brak koji će potrajati 25 godina. Slavica i Berni dobili su dve ćerke Petru i Tamaru, a iako je venčanje bilo skromno –par je živeo doista raskošnim životom.

Za nesuglasice se saznalo 2008. godine. Slavica se u 50-oj godini života odselila iz njihovog doma vrednog 10 miliona funti, te unajmila advokata koji ju je trebao zastupati u brakorazvodnoj parnici.

"Šta imam od njega? Dolazi s posla posle osam, večera i ode na spavanje. Čak i ako je na odmoru, ne može dve minute sediti na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima," kazala je Slavica koja je čekala da se ćerke osamostale, pa da i ona počne samostalni život.

Nagađalo se da je Berni na suprugu prepisao čak pola svoje imovine, odnosno da zbog poreza Slavica još od 1999. godine preko ofšor kompanije kontroliše polovinu od oko 3,2 milijardi dolara imovine, što znači da je razvodom postala jedna od najbogatijih žena na svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs