Treba da odgovara pred sudom

PRINC ENDRJU OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU: On je bio zlostavljač. Učestvovao je u tome. Bila sam jako mlada...

Jedna žena se javila i optužila vojvodu do Jorka, 10 godina nakon zlostavljanja

Šuška se
Autor:
PRINC ENDRJU OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU: On je bio zlostavljač. Učestvovao je u tome. Bila sam jako mlada...
Foto: Profimedia

Sin britanske kraljice Elizabete II, 61-godišnji princ Endrju optužen je za pedofiliju.

Tužbu je podigla Virdžinija Roberts Gofri koja tvrdi da ju je vojvoda od Jorka seksualno zlostavljao u domu pokojnog pedofila Džefrija Epistejna na Menhetnu i na još jednoj lokaciji dok je bila maloletna, prenose britanski mediji.

U tužbi navodi kako je bila prodata princu koji ju je napastovao kada je imala samo 17 godina, a podnela je tužbu dve godine nakon što je Epstejn pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji i 10 godina otkako se zločin dogodio.

"Ako to ne učini sada, dopustit će mu da izbegne odgovornost za svoje radnje", kazao je Virdžinijin advokat Dejvid Boies.

U tužbi se vojvoda od Jorka optužuje i za namerno emocionalno zlostavljanje.

"Smatram da princ Endrju treba odgovarati za to što mi je napravio. Bogati i moćni ljudi ne bi trebalo da budu pošteđeni odgovornosti za svoje radnje", kazala je Virdžinija u službenom saopštenju te je dodala kako se nada i da će se druge žrtve povesti njenim primjerom i zatražiti pravdu.

Virdžinija je još 2019. godine izašla u medije s optužbama protiv princa Edrua koje je on žestoko odbacio i proglasio ih lažima.

"On je bio zlostavljač. Učestvovao je u tome. Prvi put se dogodilo u Londonu, bila sam jako mlada. Žislen (kći pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maksvela) me probudila i rekla da ću upoznati princa tog dana. U tom trenutku nisam znala da će me prodati princu. Otišli smo u klub Tramp. Princ Endru mi je dao alkohol, u VIP separeu, sigurna sam da je to bila votka. Pitao me da plešemo. Nakon toga sam otišla u auto s Epistejnom i Žislen, a ona mi je rekla: "On ide u kuću i želim da mu radiš ono što radiš i Epistejnu. Nisam mogla da verujem...", ispričala je tada.

"Nije bio neprijatno ili nešto tako, zahvalio mi je i rekao par lepih reč i otišao. Nisam mogla da verujem da je i kraljevska porodica upletena u to", naglasila je.

Princ Endrju ranije je branio i svoje prijateljstvo s Džefrijem Epistejnom, tvrdeći da nikada nije video ili posumnjao na bilo kakvo kriminalno ponašanje američkog finansijera.

Još jedna od Epstejnovih žrtava već je optužila princa. Johana Šeberg, tvrdila je da joj je princ dirao grudi dok su bili u Epistejnovom stanu 2001. godine, ali ona protiv njega nije podigla pravnu tužbu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs