pogledajte

ISTIČE CRTE LICA, SKIDA GODINE: Neodoljiva varijanta boba inspirisana frizurom princeze Dajane! (FOTO)

Zanimanje za princezom Dajanom nikad nije bilo veće zahvaljujući seriji 'Kruna', ali i nadolazećem filmu 'Spenser' u kojem neprežaljenu Lejdi Di glumi Kristen Stjuart.

Nega
Autor:
ISTIČE CRTE LICA, SKIDA GODINE: Neodoljiva varijanta boba inspirisana frizurom princeze Dajane! (FOTO)
Foto: Profimedia

Princeza od Velsa oduvek je izazivala veliku medijsku pažnju zahvaljujući svojim brojnim humanitarnim aktivnostima, nesrećnim životom, ali i genijalnim modnim kombinacijama.

Bez ikakve sumnje možemo reći kako je upravo Lejdi Di bila prva ikona ikona stila s kraljevskih dvorova mnogo pre Kejt Midlton ili kraljica Leticije ili Maksime.

Njeni stajlinzi su i danas modna inspiracija, pa se ponovo u modu vraćaju njeni omiljeni komadi poput ženstvenih bluza s velikim okovratnicima, predimenzionirani blejzeri, romantičnih haljina, farmerice s visokim strukom...

Nežna plavuša razoružavajućeg osmeha bila je godinama verna svojoj, kratkoj varijanti popularnog boba koji je ponovno aktuelan.

Naravno, reč je o modernoj varijanti ove prepoznatljive frizure, a kako objašnjava frizerka Suzi Mekgil, popularnost ove frizure bila je sasvim očekivana.

'Dajana je oduvek bila ikona stila, a bob frizura nikad neće izaći iz mode. Princeza je kosu šišala dužine malo iznad jagodičnih kostiju. S prednje strane kosa je bila kraća, dok je prema leđima bila duža. Stilizovala ju je s dubokim bočnim razdeljkom, a kako bi kosa bila bujnija bila je ošišana u slojevima te isfenirana da izgleda što bujnije', rekla je Mekgil.

Ovakva frizura je jednostavna za održavanje, a u prvi plan naglašava jagodične kosti. Čak i kad izraste izgleda šik i mladalački pa je najvažnije da je dobro ošišana i to u slojevima kako bi i kad raste izgledala trendi.

Frizuru dodatno naglasite uz pomoć laka ili pene, a krajeve dodatno isfenirajte ka napolju ili napravite lagane talase.

Dodatni savet: Prilikom feniranja kosu nemojte do kraja osušiti - bitno je da kosa prirodno osuši kako bi izgledala bujnije. I savet za kraj: ako imate pramenove frizura će još više doći do izražaja.

(Stil.Kuirir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs