hit frizura

Francuski bob na nešto drugačiji način: Savršena frizura za one sa talasastom ili kovrdžavom kosom! (FOTO)

Francuskinje imaju ono nešto kad je u pitanju lepota. Oduvek na njih gledamo kao na izvor inspiracije za negu kože, šminku modni stil. Bilo je samo pitanje vremena kad ćemo se ugledati na njihove frizure.

Nega
Autor:
Francuski bob na nešto drugačiji način: Savršena frizura za one sa talasastom ili kovrdžavom kosom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pronašli smo vašu sledeću letnju i opuštenu frizuru koja ima mnogo različitih lica – to je francuski bob! Sigurno se pitate što razlikuje francuski bob od bilo kojeg drugog boba? Ovaj stil obeležava dužina kose do brade i često je uparena sa šiškama i podseća na frizure iz 1920-ih. Pravi je klasik.

Ova frizura je nastala još davnih 1890-ih, a danas je dodatno začinjena savršeno nesavršenim, jednostavnim šikom. Tradicionalni francuski bob doseže tačno do linije usta, s potpuno ravnim šiškama koje prate liniju obrva, ali moderni oblik može biti asimetričan i slojevit, s malo teksture. Šiške mogu biti ravne, u stranu, duže, kraće ili ih uopšte ne morate imati. Uz to, ova frizura sjajna je za talasastu i kovrdžavu kosu zbog jednostavnosti održavanja.

Francuski bob je istovremeno šik i romantičan, pogotovo ako ga ukrasite talasima. Dakle, ako ste spremne da dodate malo francuskog šika svojoj kosi ovog leta, ovo je frizura za vas. U nastavku možete naći nekoliko verzija francuskog boba koje će vas nadahnuti na to da odmah nazovete frizera i dogovorite svoj sledeći termin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs