tRENING

Odvojite samo tri minuta za vitkost i zdravlje: Za ovom vežbom je poludeo svet! (VIDEO)

Ukoliko redovno praktikujete ovu vežbu kičma vas nikad neće boleti

Fitnes & Nutricija
18:45h Autor:
Odvojite samo tri minuta za vitkost i zdravlje: Za ovom vežbom je poludeo svet! (VIDEO)
Vežbe za bolove u leđima, Foto: Shuterstock

Stare četiri hiljade godina i danas sačuvane u izvornom obliku, toliko blagotvorne da još nemaju ozbiljnu konkurenciju, pet poza ili Pet Tibetanaca su vežbe koje biste morali uvesti u svoj životni stil i ritam.

Ne samo da istežu, podižu energetski nivo, stimulišu žlezde sa unutrašnjim lučenjem i svih sedam čakri, već jačaju i imunitet i ni malo nisu zahtevne. Za početak će vam za celu seriju trebati samo TRI minuta, a kasnije najviše 16.

1. Stanite uspravno sa rukama ispruženim sa strane. Prste držite zajedno, dlanovi su otvoreni i okrenuti na dole, stopala su u ravni ramena. Okrenite se za puni krug u smeru kazaljki na satu. Dok se okrećete duboko udišite i izdišite. Jedan okret je jedno ponavljanje. Ukoliko osetite mučninu, a u početku hoćete, pošto završite sva okretanja, stanite sa ispruženim rukama I fokusirajte se na spojene palčeve dok ne prođe nelagodnost.

Kičma od čelika: Uradite ovu vežbu i više nikad nećete osećati bol u leđima! (VIDEO)

5 Tibetanaca
5 Tibetanacafoto: Shutterstock

2. Lezite na leđa na ravnoj tvrdoj podlozi. Ispružite noge, ruke su uz telo sa dlanovima okrenutim ka podu. Udahnite kroz nos, dignite noge (malo preko 90 stepeni) i podignite glavu tako da se što više približite grudima. Lagano uz izdisaj spustite glavu i noge.

3. Kleknite ispravljenih stopala oslonjeni na prste. Neka kolena budu malo razmaknuta, a karlica u ravni sa leđima. Ruke položite na zadnjicu, a bradu spustite ka grudima. Uz udisaj izvijte glavu što dalje unazad. Zadržite na kratko dah i zatim se uz izdisaj vratite u početni položaj.

Počnite da se umivate kiselom vodom: Trik za lepotu kojim se služe Japanke i Korejke - žene sa najlepšom kožom na svetu!

4. Sednite ispruženih nogu. Dlanove položite na podlogu u širini kukova, a karlica je uspravna, glava oborena na grudi. Udahnite, podignite kukove i savijte kolena, glavu spustite ka podu tako da formirate most. Na kratko se zadržite u tom položaju i zatim se uz izdisaj vratite u početni sedeći položaj.

5. Počnite ovu vežbu tako što pridržavate telo na ispruženim rukama, dlanovima i stopalima oslonjeni na pod. Glava vam je zabačena unatrag. Ispruženih ruku i nogu, udišući podignite kukove, a glavu položite na grudi kako bi zauzeli položaj trougla. Uz izdisaj se vratite u početni položaj. Osim dlanova i stopala, za vreme izvođenja ove vežbe telo ne smete spuštati na tlo.

Telo vas upozorava: Ako primetite ovih 6 signala, morate nešto preduzeti!

Vežbe za leđa
Vežbe za leđafoto: Profiemdia

Pravilo koje treba slediti:

Najbolje je raditi vežbe ujutru, oko pola sata nakon ustajanja i pre doručka. Prvih sedam dana radite po tri ponavljanja svake poze. Zatim, druge nedelje četiri, treće pet i sve tako dok ne dođete do broja 21. To je broj ponavljanja koje treba da poštujete dokle god radite Tibetance.

25 godina drže rekord u dugovečnosti i mladolikosti: 7 tajni Japanki koje izgled i zdravlje dovode do perfekcije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs