Probajte

Struk za ponos: 3 vežbe koje brzinski ravnaju stomak!

Mnogi veruju da je teško skinuti šlauf sa stomaka, a potrebno je samo malo vremena i odgovarajuće vežbe koje će brzo dati željene rezultate
Fitnes 02.06.2017. - 13:03h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Sve žene znaju da ne postoji prečica do vitke linije, ali želja većine svakako je izvajano telo, zategnuti mišići i po mogućnosti što tanji struk. Pre nego što počnete s vežbama, treba da znate kako funkcionišu trbušni mišići i kako vaše telo sagoreva višak kilograma. Masnoće predstavljaju višak unetih kalorija putem hrane, koje organizam čuva nataložene preko mišićnog tkiva.

 

S druge strane, mišići se sastoje iz vlakana, koja se kontrahuju kako bi proizvela pokret. Ako je vaš cilj da suzite struk i imate lep i ravan stomak, prva stvar koju morate da uradite je da u potpunosti eliminišete naslage sala koji skrivaju vaše trbušnjake. Najefikasniji način da stanjite struk je kombinacija treninga sa opterećenjem (sa fokusiranjem na središnji deo tela), kardiovaskularno vežbanje (kratki, naporni treninzi) i stabilizacija šećera u krvi. Vežbe radite u tri serije po deset ponavljanja za svaku stranu.

 

1. Bočni pregibi

 

U stojećem položaju blago razdvojte noge, tako da vam stopala budu u širini ramena. Ispravite leđa. Jednu ruku podignite iznad glave, a drugu oslonite o bok. Lagano savijajte trup u stranu, ka suprotnom boku.

 

2. Pregib sa istezanjem

 

Ostanite u istom stavu. Sada obe ruke podignite iznad glave, s tim što ćete jednom rukom uhvatiti zglob druge i blago je povlačiti u stranu isto ka suprotnom boku. Ova vežba će vam dodatno istegnuti bočne trbušne mišiće i sagoreti višak salca na struku.

 

3. Rotiranje trupa

 

Dok stojite u prvobitnom položaju, blago savijte ruke u laktovima. Počnite s rotiranjem torzoa u struku prvo u jednu pa u drugu stranu. Zbog podstaknute cirkulacije, vrlo brzo ćete osetiti toplinu oko struka.

 

Zgodno telo za 30 dana: Uslov je samo jedan, a farmerke će vam stajati kao salivene! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...