Posledice sedenja

5 lakih vežbi za kičmu: Ojačajte leđa, sprečite pojavu ukočenosti i bola! (VIDEO)

Prava vežba može da uradi čudo sa telom. Osetićete već nakon prvih dana vežbanja

Fitnes
12:39h Autor:
Foto: Thinkstock

Ukoliko ste jedni od onih koji zbog posla jednostavno moraju da sede po ceo dan vaša kičma verovatno već pati. Na očajavajte već odmah krenite u akciju i učinite sve što možete kako biste ispravili štetu nanetu preteranim sedenjem na poslu. Setite se "sedenje je novo pušenje".

 

Polu-most

 

Lezite na leđa i savite noge u kolenima, ruku pruženih pored tela. Dižite kukove visoko dok ne osetite zatezanje gluteusa i zadnje lože i ispravite kičmu. Uradite tri serije po 10 ponavljanja.

 

Dve kašike dnevno obnavljaju kosti i zglobove: Bolovi u kičmi i kolenima nestaju! (RECEPT)

 

 

 

 

Istezanje

 

Stanite u pozu kao sa snimka savijajući jednu nogu i drugu naslanjajući na kauč ili fotelju ukoliko vežbe radite kod kuće. Pomerajte kukove ka napred i polako podižite torzo tako da osetite zatezanje i polako menjajte noge.

 

Blagotvorna smesa za regeneraciju kostiju: Bolovi nestaju, telo jača!

 

 

 

 

Zadržani čučanj

 

Sve što treba da uradite jeste da se spustite u zadnji stupanj čučnja i da tu i ostanete sa oba stopala čvrsto na zemlji. Ispravite kičmu i ramena i budite tako koliko možete. Osetite istezanje nogu, kičme i vrata.

 

Izlečite bolove u kičmi belim lukom: Obloga iz narodne medicine odmah daje rezultat!

 

 

 

 

Njihanje nogu

 

Pogledajte primere i uradite po 20 ponavljanja za svaku vrstu i nogu. Nađite nešto za šta ćete se držati kao balans i osetite zatetanje u zadnjem delu kičme i ispravljanje lumbalnog dela.

 

Potpuno obnavlja kičmu, jača je i leči: Recept za ovaj domaći lek morate da zapišete!

 

 

 

 

Položaj psa

 

Ovo je jedna od najvoljih vežbi za jačanje mišića koji drže vaš kičmeni stub i koji će ispraviti sve nepravilnosti prouzrokovane rutinom. Podižite noge kao na snimku pod uglom od 90 stepeni, a ako vam je teško spustite se na lakat ruke suprotne od strane koju radite. Uradite tri puta po 10 ponavljanja.

 

2 vežbe za jaku kičmu: Bol od dugotrajnog sedenja nestaje preko noći!

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...