Jedini ispravan put

Metod koji dokazano uspeva: Jedite šta god želite i smršaćete - uz ovih 5 zakona!

Od toga šta jedete važnije je samo kako jedete

Lepi & Zdravi
Autor:
Metod koji dokazano uspeva: Jedite šta god želite i smršaćete - uz ovih 5 zakona!
Foto: Shutterstock

Sve dok se Zemlja okreće, žene će hteti da znaju kako tačno da izgube kilograme i da li zaista postoji instant rešenje koje veliki broj proizvođača stalno pokušava da nam proda.

U stvarnosti, postoji rešenje, iako ni u kom slučaju ne možemo reći da je u pitanju brzo rešenje. Dobijanje na kilaži nije samo problem koji negativno utiče na propisane svetske proporcije, teoretski to je problem koji može da naudi svima. Srećom, takođe je u pitanju i problem koji svi mogu da reše i ako ste dovoljno ozbiljni u nameri da smršate, ali ne želite da pravite kompromise sa nekim stvarima u kojima uživate, pročitajte 5 najvažnijih saveta kako da u tome uspete:

Savet broj 1: Sagorite više kalorija nego što unesete

Stiče se utisak je svi mrze, ali privlačnost koju industrija proizvoda za mršavljenje ima nije toliko teško razumeti. Ne postoji tu neka komplikovana Ajnštajnova formula; jednostavno treba da unesete manje kalorija nego što sagorite. Drugim rečima, treba da brojite kalorije.

Ovo je jedini dokazani način da izgubite kilograme, ni nalik nekim trikovima koje ponekad žele da nam prodaju. Istraživanja su potvrdila uspešnost tog metoda, a imajući u vidu ambalaže za prehrambene proizvode koje su trenutno u upotrebi, nema razloga da ne uspete.

Namirnice koje gutaju kalorije: Sa ovih 6 trikova, smršaćete kao od šale!

foto: Profiemdia

Savet broj 2: Regulišite navike u ishrani

Dok uspeh u nameri da izgubite na težini velikim delom zavisi od onog što jedete, postoji takođe još jedan činilac koji treba uzeti u obzir, a to je KAKO jedete. Generalno govoreći, preporučljivo je uvek jesti male porcije i tako sprečiti osećaj gladi. Takvo ponašanje je logično; ako konzumirate više obroka u toku dana, nikad se nećete na naći u situaciji da osetite snažnu želju za jelom.

Drugi sličan savet tiče se toga koliko brzo jedete. Ako ste jako gladni, šanse da se sudržite i jedete polako prilično su male. Nažalost, ovo treba da bude vaš metod zato što podržava sisteme koji ograničavaju potrebu za hranom koje svi imamo. U suštini, ti sistemi počinju da reaguju relativno brzo nakon što počnete da jedete. Problem nastaje kada jedete suviše brzo i sistemi nemaju dovoljno vremena da stupe u akciju i spreče vas da pojedete previše hrane.

Savet broj 3: Pijte više od preporučena dva litra tečnosti na dan

Otkrićemo vam jednu tajnu; veliki broj čudotvornih pilula koje pomažu pri mršavljenju imaju pozitivan efekat samo zato što vam pomažu dagubite tečnost, a ne masti. To je razlog zbog koga neki ljudi na početku brzo izgube dosta kilograma pa se onda ti kilogrami u potpunosti vrate nekoliko meseci kasnije.

Da biste to sprečili, obratite pažnju na to da stalno unosite tečnost. Ne samo da će vam to pomoći da se ne dovedete u zabludu kada je u pitanju gubitak na težini, to ima i nekoliko očiglednih prednosti. Uticaće naizbacivanje svih toksina koji se nalaze u telu, ubrzaće metabolizam i na kraju i ograničiti vaš apetit.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs