Krenite već od danas

Nema zabušavanja: 7 pravila za efikasno vežbanje koje daje rezultate!

Bez korigovane ishrane nema rezultata u vežbanju i obrnuto. Oni su jednostavno neodvojivi
Fitnes 04.05.2016. - 16:53h Autor: mogujatosama.rs
Foto: Thinkstock

Još uvek nije kasno da krenete sa pripremanjem tela za plažu! Delimo sa vama 7 sjajnih saveta koji će vas pokrenuti!

1. Najteže je početi

 

Zaista, teško je ustati i uraditi te vežbe ili otići u centar za vežbanje. Ipak, ne treba čekati ponedeljak ili lepši dan, dovoljno je da i kada vas najviše mrzi ustanete i pokrenete se. Ne morate odmah početi sa intezivnim vežbama, barem otiđite u laganu šetnju koja se može pretvoriti i u lagano trčanje. Uz vežbanje je važno jesti dosta ribe, povrća i voća. Nikako nije dobro preforsirati se već ostaviti barem jedan dan za odmor između treninga.

 

2. Kardio vežbe su ključne za mršavljenje

 

Ako vam je naporno da trčite ili skakućete znajte da je to jedini način da izgubite višak kilograma. Zato, tegove u ruke i na preznojavanje!

 

Trbušnjaci kao kamen, leđa bez bolova: Ova vežba je pravo čudo!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Ukoliko želite da se zategnete, kombinujte

 

Ukoliko želite da zategnete mišiće, a ne i da gubite kilograme, najbolje je da kombinujete vežbe jačeg i slabijeg inteziteta.

 

4. Dijeta mora biti u paketu sa vežbama

 

Bez korigovane ishrane nema rezultata u vežbanju i obrnuto. Oni su jednostavno neodvojivi. To znači da ukoliko ste trenirali sat vremena, pa došli kući i pojeli nešto kalorično i nezdravo, uzalud ste potrošili vreme.

 

5. Umne vežbe su važne

 

Pored fizičkih promena, važno je napraviti i one u glavi. Dakle, potrebno je da obratite pažnju na to što radite i kako radite, a dnevnu rutinu i da u hodu korigujete sve što nije kako treba. Zatim, ne zaboravite da u toku dana zastanete i duboko udahnete. Odnosno, uzmite malo vremena za sebe i predahnite. Ohrabrujte sebe što ste počeli i što se rezultati već naziru. To je sjajna motivacija!

 

Jedna vežba gađa sve kritične zone: Zateže noge, guzu i stomak! (VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Poranite ujutro

 

Jutarnje, makar i petnaestominutne vežbe su vrlo efikasne. Odvojite vreme za to tako što ćete ustati malčice ranije i ukoliko baš žurite uradite nekoliko intezivnijih vežbi. One će vas razbuditi i dati vam energiju za ono što vas čeka u toku dana.

 

7. Motivišite se

 

Pronađite ono što vas pokreće i ako prestane da radi nađite nešto novo. Važno je da ne odustajete i da se držite svog cilja do kog želite da dođete.

 

Ukoliko želite prave i zdrave rezultate nema zabušavanja!

 

Bol u leđima nestaje za 60 sekundi: Potrebno je da uradite samo ovo!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...