Obratite pažnju

Magične vežbe za jačanje limfnog sistema: Ako imate upalu lifmnih čovora, ove vežbe će vas spasiti!

Limfni čvorovi su važan deo imunološkog sistema, jer sprečavaju ulazak štetnih supstanci u telo. Sa infekcijom, limfociti se akumuliraju u čvorovima, iz ovog razloga povećavaju veličinu. Šta raditi u takvim slučajevima i kako izbeći komplikacije - pročitajte o ovome u članku.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Magične vežbe za jačanje limfnog sistema: Ako imate upalu lifmnih čovora, ove vežbe će vas spasiti!
Foto: Shutterstock

limfna drenažalimfna drenažaLimfni čvorovi mogu se upaliti iz različitih razloga. Ako su gusti i simetrično uvećani, to može ukazivati na prisustvo limfocitne leukemije - ozbiljnog poremećaja krvi. U svakom slučaju, vredi se konsultovati sa lekarom, pravovremena dijagnoza može sprečiti razvoj bolesti.

Da bi se sprečilo ozbiljno zapaljenje limfnih čvorova, neophodna je limfna drenaža. Jednostavna tehnika može pomoći u sprečavanju zagušenja limfe i poboljšati cirkulaciju limfe.

Tehnika uključuje izvođenje snažnih skokova na mestu - treba da stojite na prstima, ispravite leđa, uvučete stomak i skočite nekoliko puta.

foto: Shutterstock

Ne treba skočiti visoko, glavno je da skočite brzo. Svakog dana treba da napravite 100 skokova sa pauzama kako ne bi bilo neprijatnih nus pojava.

Ako imate problema sa otokom i težinom, morate da uradite sledeće:

stanite na prag prag ili stepenik visine 5 cm; uvucite stomak i poravnajte leđa; stanite prstima na ivicu, a zatim se naglo spustite na pete.

Ova vežba će posebno pomoći u normalizaciji cirkulacije limfe onima koji vode sedeći način života i praktično se ne bave sportom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs