Savet doktora Bubnovskog

Moj otac se godinama borio sa hipertenzijom, a onda je počeo da radi ove vežbe: Pritisak se normalizovao za 3 meseca!

Doktor Bubnovski je siguran: "Nijedan kardiolog na svetu ne može da mi pokaže pacijenta koji se oporavio od hipertenzije uzimanjem lekova. Odnosno, prvo ga stavi na jednu tabletu, pa na celu šaku. Rešenje je u ovim vežbama..."

Fitnes & Nutricija
11:39h Autor:
Moj otac se godinama borio sa hipertenzijom, a onda je počeo da radi ove vežbe: Pritisak se normalizovao za 3 meseca!
Foto: Printscreen/ youtube/ Бубновский

Koliko se sećam, moj otac je uvek patio od visokog krvnog pritiska. U početku je pokušavao da ignoriše bolest dok mu na pregledu nije dijagnostikovana hipertenzija. Tati su propisani razni lekovi, kojima je donedavno počinjalo njegovo jutro. Međutim, pre tri meseca, stric Ilija, došao nam je u posetu iz Novog Sada. Kao što se ispostavilo, dugo je i sam patio od hipertenzije, sve dok se nije upoznao sa metodom lečenja srčanih bolesti koju je predložio ruski doktor Sergej Mihajlovič Bubnovski.

Nakon što je uveo ove vežbe u svoj jutarnji režim, normalizovao je pritisak veoma brzo i to bez lekova.

Profesor Sergej Bubnovski je poznati lekar u Rusiji, doktor medicinskih nauka i autor brojnih knjiga. Jednom se i sam jedva izvukao iz žilavih šapa bolesti.

Iznenađujuće, nije to uradio sa lekovima.

Kako izlečiti hipertenziju?

Arterijska hipertenzija je, prema doktoru Bubnovskom, bolest veka. Počinje razvoj aritmije, koronarne bolesti srca, tromboembolije, pa čak i dijabetes melitusa tipa II. A to se dešava zato što se srce, odnosno srčani mišić - miokardijum, ne može nositi sa zapreminom i održavanjem brzine krvotoka u sistemskoj cirkulaciji.

Prema SZO, kardiovaskularne bolesti postaju vodeći uzrok smrti širom sveta. Profesor kaže da umesto da prepisuje veliki broj antihipertenzivnih lekova koji podržavaju oslobađanje krvi iz srca osobi koja pati od hipertenzije, vredi analizirati način života pacijenta, da bi se otkrilo šta je dovelo do pojave hipertenzije.

Doktor Bubnovski je siguran: "Nijedan kardiolog na svetu ne može da mi pokaže pacijenta koji se oporavio od hipertenzije uzimanjem lekova. Odnosno, prvo se stavi na jednu tabletu, pa na celu šaku ... "

Naravno, u akutnim slučajevima takvi lekovi mogu i treba da se koriste, ali ne dosledno svaki dan. Prema SZO, svake godine 17,5 miliona ljudi umre od kardiovaskularnih bolesti. Da biste izlečili hipertenziju, prvo morate da otkrijete šta je hipertenzija. A ovo je, u stvari, preopterećenje srčanog mišića miokarda.

Da, ovo je takođe mišić i deluje na isti način kao i svi ljudski mišići, princip kontrakcije i opuštanja. Svakodnevna fizička aktivnost tokom pola sata pomaže u sprečavanju srčanog i moždanog udara. Zbog toga Sergej Mihajlovič Bubnovski savetuje sve koji zaista žele da se reše visokog krvnog pritiska da izvedu najmanje dve vežbe koje direktno utiču na brzinu i obim cirkulacije krvi. Tako ćete doprineti obnavljanju srčane aktivnosti. Ova gimnastika je indikovana za pacijente sa stadijumima I i II hipertenzije.

1. Možete koristiti hodanje za zagrevanje. Dva minuta naizmenično menjajte različite vrste hodanja, kao što su hodanje na vrhovima prstiju, pa prelazak u normalan koraka ili hodanjena petama, zatim hodanje bočno u stranu i menjajte hodanje na svakih pet koraka. Takođe je važno da dišete ravnomerno.

2. Za ovu vežbu će vam trebati stolica ili bilo koji drugi visoki predmet, kao što je sto ili klupa, pomoću kojih ćete raditi sklekove. Glava i pogled su usmereni napred, a telo ne bi trebalo da ulegne. Pri udisanju treba saviti ruke u laktovima i spustiti telo dole, uz izdisaj ispravljamo ruke i podižemo se uz zvuk „Ha“. Svaki sklek treba da bude približno u isto vreme i da traje oko 20-30 sekundi.

3. Ova vežba se radi i sa stolicom. Sedeći na stolici, postavite obe noge tako da budu ispred vas na istoj liniji - jedno ispred drugog. Ustanite sa stolice i održavajte ravnotežu. Zatim ponovo sedite. Neophodno je podići se uz izdah, a sesti prilikom udisanja. Nakon što završite čitav ciklus ovih vežbi, potrebno je da stanete i samo udahnete dva minuta. Ove vežbe treba da radite 3 puta dnevno, a svako jutro obavezno započnite ovim vežbama, savetuje doktor Bubnovski.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs