ZA ZDRAVA CREVA

Čudesan joga položaj: Pobedite zatvor i ubrzajte metabolizam samo jednom vežbom!

Ovaj joga položaj može znatno da ubrza metablizam, ojača mišiće i eliminisanja problem zatvora

Fitnes & Nutricija
Autor:
Čudesan joga položaj: Pobedite zatvor i ubrzajte metabolizam samo jednom vežbom!
Foto: Shutterstock

Poznato je da joga eliminiše mnoge tegobe i jača celo telo. Da li ste znali da jedan položaj može da eliminiše čak i problem zatvora?

Ukoliko dosta vremen provodite sedeći veća je mogućnost da ćete patiti od ovog problema. Sedilački način života jedan je od glavnih uzroka hroničnog zatvora, ali i usporenog rada metabolizma, piše Lovesensa.rs.

Usled takvog načina života gubi se snaga u nogama i trbušnim mišićima kao i fleksibilnost u zglobovima, listovima i kukovima. Zato, kako biste sprečili zdravstvene tegobe, što češće praktikujte, čučnjeve.

Čuvaju zdravlje srca: Evo koja su najzdravija ulja za prženje i kuvanje!

foto: Shutterstock

Izvođenjem ovog čučnja dodatno aktivirate apana vaju energiju. To je energija koja struji vašim telom, što znači da ima ulogu eliminacije otpadnih stvari iz vašeg organizma.

Evo kako čučanj pomaže radu creva:

U položaju čučnja mišići se opuštaju, što čini prolaz kojim putuju otpadne stvari ravnim. S druge strane, dok sedite, taj je mišić napet i ometa prolaz. Još je jedan deo creva svojevrsna prepreka pražnjenju creva - to je sigmoidno debelo crevo ili kolon, koji je zakrivljen. U položaju čučnja levim bedrom smanjujete zakrivljenost kolona, pase i zbog toga olakšava pražnjenje.

U videu pogledajte kako se izvodi ova vežba:

Magnezijum dijeta za one koji žele dugo da žive: Sprečite preranu smrt! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs