Miks pažljivo probranog voća i povrća čija je glavna uloga obezbeđivanje telu nutritijente koji se maksimalno koriste, pored detoksikacije, uspešno regenerišu kožu, kosu i krv.
1. Ružičasta infuzija
Lubenica pomaže pri oslobađanju tela od nakupljenih toksina zahvaljujući organskom spoju citrulinu, aminokiselini koja filtrira jetru i bubrege od nakupljenog amonijaka. Zahvaljujući vode koja čini čak 95 odsto sastava, krastavci takođe pomažu kod uklanjanja toksina iz tela, istovremeno mu obezbeđujući neophodne C i B vitamine.
Sastojci:
- 30 dkg lubenice
- 1 veliki krastavac
- 1 limeta
- par listića nane
- 1 dcl vode
Priprema:
Oljuštite limetu a potom je zajedno s lubenicom i krastavcem ubacite u blender. Pred kraj dodajte listiće nane i vodu, pa ponovno sve izmešajte. Ovaj napitak preporučuje se najmanje tri puta nedeljno.
2. Zelena infuzija
Zeleni listovi spanaća i kupusa odgovorni su za proces čišćenja zahvaljujući obilju hlorofila. Flavonoid apiin, koji ima antioksidaciono dejstvo, eterično ulje i aminokiselina asparagin, nalaze se u korenu, stabljici i listovima celera koji deluje kao prirodni diuretik. Pored toga miks ovog povrća zadovoljava dnevni unos vitamina i minerala.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 3 lista kelja
- 2 stabljike celera
- 250 gr spanaća
- 250 gr svežeg kupusa
- 15 gr peršuna
- pola glavice luka
- 2 čena belog luka
Priprema:
Lišće povrća dobro isperite, celer, šargarepu, crni i beli luk oljuštite i sve zajedno ubacite u blender. Po potrebi dodajte vode kako bi napitak bio pitkiji. Dobijenu količinu čuvajte u frižideru i popijte tokom dana.
3.Crvena infuzija
Zbog sadržaja selena cvekla predstavlja namirnicu koja poseduje svojstvo remineralizacije i uspešno se suprotstavlja prevremenom starenju. Takođe učestvuje u opštem čišćenju organizma. Kupine su čak deset puta bogatije antioksidansima nego paradjz ili brokoli, što ih svrstava u top deset najzdravijih namirnica.Sastojci:
- Pola kg cvekle
- Pola kilograma šargarepe
- 300 gr kupina
- 3 jabuke
- 250 gr meda
Priprema:
Cveklu i šargarepu oljuštiti i narendati. Jabuku oljuštiti, iseckati i sve zajedno dobro izmešati i dodati med. Mešavinu ostaviti 24 sata u frižideru kako bi se svi sastojci sjedinili, a potom procediti i čuvati u slaklenim bocama. Napitak koji izvrsno i ciljano deluje na krvotok i poboljšanje imuniteta preporučuje se ujutro na prazan stomak, i to 1 dcl.