Priroda i blender protv kilograma

Napravite čarobne napitke za topljenje masti

Ružičasta, zelena i crvena infuzija svežih minerala i vitamina vrlo uspešno čiste naš organizam od toksina
Fitnes & Nutricija
19:22h Autor:
Napravite čarobne napitke za topljenje masti
Foto: Shutterstock

Miks pažljivo probranog voća i povrća čija je glavna uloga obezbeđivanje telu nutritijente koji se maksimalno koriste, pored detoksikacije, uspešno regenerišu kožu, kosu i krv.

1. Ružičasta infuzija

Lubenica pomaže pri oslobađanju tela od nakupljenih toksina zahvaljujući organskom spoju citrulinu, aminokiselini koja filtrira jetru i bubrege od nakupljenog amonijaka. Zahvaljujući vode koja čini čak 95 odsto sastava, krastavci takođe pomažu kod uklanjanja toksina iz tela, istovremeno mu obezbeđujući neophodne C i B vitamine.

Sastojci:

  • 30 dkg lubenice
  • 1 veliki krastavac
  • 1 limeta
  • par listića nane
  • 1 dcl vode

Priprema:

Oljuštite limetu a potom je zajedno s lubenicom i krastavcem ubacite u blender. Pred kraj dodajte listiće nane i vodu, pa ponovno sve izmešajte. Ovaj napitak preporučuje se najmanje tri puta nedeljno.

2. Zelena infuzija

Zeleni listovi spanaća i kupusa odgovorni su za proces čišćenja zahvaljujući obilju hlorofila. Flavonoid apiin, koji ima antioksidaciono dejstvo, eterično ulje i aminokiselina asparagin, nalaze se u korenu, stabljici i listovima celera koji deluje kao prirodni diuretik. Pored toga miks ovog povrća zadovoljava dnevni unos vitamina i minerala.

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 3 lista kelja
  • 2 stabljike celera
  • 250 gr spanaća
  • 250 gr svežeg kupusa
  • 15 gr peršuna
  • pola glavice luka
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Lišće povrća dobro isperite, celer, šargarepu, crni i beli luk oljuštite i sve zajedno ubacite u blender. Po potrebi dodajte vode kako bi napitak bio pitkiji. Dobijenu količinu čuvajte u frižideru i popijte tokom dana.

3.Crvena infuzija

Zbog sadržaja selena cvekla predstavlja namirnicu koja poseduje svojstvo remineralizacije i uspešno se suprotstavlja prevremenom starenju. Takođe učestvuje u opštem čišćenju organizma. Kupine su čak deset puta bogatije antioksidansima nego paradjz ili brokoli, što ih svrstava u top deset najzdravijih namirnica.Sastojci:

  • Pola kg cvekle
  • Pola kilograma šargarepe
  • 300 gr kupina
  • 3 jabuke
  • 250 gr meda

Priprema:

Cveklu i šargarepu oljuštiti i narendati. Jabuku oljuštiti, iseckati i sve zajedno dobro izmešati i dodati med. Mešavinu ostaviti 24 sata u frižideru kako bi se svi sastojci sjedinili, a potom procediti i čuvati u slaklenim bocama. Napitak koji izvrsno i ciljano deluje na krvotok i poboljšanje imuniteta preporučuje se ujutro na prazan stomak, i to 1 dcl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs