Namirnice za duži život

Očistite se od nikotina prirodnim putem i smanjite rizik od raka

Strastvenim pušačima je teško da se odreknu nikotina, ali mogu da se delimično sačuvaju od kancera, koji je među najčešćim uzrocima smrti
Medicina
05:10h Autor:
Očistite se od nikotina prirodnim putem i smanjite rizik od raka
Foto: Wikipedia

Rak pluća je jedan od vodećih uzroka smrti u svetu i od njega u najvećem broju oboljevaju pušači. Lekari zbog toga svim pušačima preporučuju da ostave duvan. Međutim, ako već pušite, pokušajte bar da smanjite rizik od obolevanja od ove opake bolesti. Postoje različiti načini da očistite pluća od katrana i toksina i tako smanjite rizik od pojave infekcije.

Kukuruz šećerac Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, za koju se tvrdi da štiti pluća od raka, jer predstavlja snažan antioksidans.

Selen Ovo je moćan antioksidans koji se može naći u raznim vrstama ribe, poput tunjevine, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama. Luk I beli i crni i crveni luk sadrže jedinjenja sa antikancerogenim dejstvom. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, a među njima su i infekcija i rak pluća. Kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija.

Đumbir Još jedno moćno sredstvo za izbacivanje toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira koji olakšava disanje, a možete i uz obroke da pojedete komadić đumbira.

Pomorandže Osim što su bogat izvor vitamina, pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin, za koji je već pomenuto da preventivno deluje protiv raka pluća. Kopriva Ova zeljasta biljka puna je gvožđa, a takođe i veoma korisno sredstvo za detoksikaciju pluća i borbu protiv infekcija.Čaj od borovih iglica Ovaj čaj najčešće služi za ispiranje grla i usta. Međutim, može da vam bude i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća. Zapamtite da ne možete u potpunosti očistiti pluća ako budete konzumirali ove namirnice, ali se bar u određenoj meri možete osloboditi toksina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs