Izazov

Dijeta sa grožđem: Izgubite pet kilograma u rekordnom roku!

Ukoliko želite da očistite telo od toksina, počnite dijetalni režim ishrane. Ovo je naš predlog koji će uneti novine u vašu ishranu i pokrenuti vam metabolizam
Fitnes & Nutricija
16:24h Autor:
Dijeta sa grožđem: Izgubite pet kilograma u rekordnom roku!
Foto: Shutterstock

Održavanje dijete nije lako i ne može uspeti svima. Zbog toga je ova dijeta idealna. Traje samo 4 dana, niste gladni, a možete izgubiti i do 5 kilograma. Uz to, možete naučiti i par trikova kako je najbolje kombinovati grožđe sa ostalim namirnicama.

Kada birate grožđe, opredelite se za ono sa košticama jer sadrži veće količine polifenora i pomaže pri zaustavljanju procesa starenja. Ono je namirnica koja deluje na telo tako da ga osvežava, čisti i obnavlja zalihe hranjivih materija.

Kad Monika Beluči kaže, poslušajte: Trudite se da izgledate prirodno. Evo trikova!

1. DAN

Doručak: U veliku posudu stavite jednu kašiku zobenih pahuljica natopljenih preko noći. Zatim dodajte pola pomorandže iseckane na kockice, 2,5 dl jogurta,100 g grožđa. Pomešati i pojesti.

Ručak: 200 g bundeve iseckajte na kockice i par minuta popržite na malo maslaca. 100 g grožđa iseckanog na pola, 100 g zelene salate. Dodajte jednu kašiku oraha iseckanih na male komadiće. Sve sastojke, osim oraha pomešati. Orah posuti na vrh.

Večera: Večera je rezervisana za voćnu salatu i pileća prsa. Pomešajte 100 g zrna grožđa, 50 g ananasa (iseckanog na kockice), dodati sok od grožđa i malo vode po potrebi. Pileća prsa pripremite dinstanjem na vodi.

Prestala je da drži dijetu: Evo zašto je ona najsrećnija žena na svetu!

2. DAN

Doručak: Pomešajte 250 g jogurta sa supena kašika soka od limuna i dodajte 150 g grožđa.

Ručak: Skuvajte pet kašika integralnog pirinča u tri puta više vode. Dodati dve kašike komadića omiljene ribe popržene na malo maslinovog ulja. U sve to umešajte i 150 g grožđa.

Večera: Kuvati 100 g krompira, 1 šargarepu i 1 manji celer petnaestak minuta. Začinite po vlastitom ukusu biljnim začinima. Nakon toga pojedite 250 g svežeg crnog grožđa.

3. DAN

Doručak: Ubacite u blender 100 g posnog sira i 150 g grožđa i promešajte.

Ručak: 250 g ribe, 150 g brokolija, i glavica luka. Napravite od toga ragu. Posle toga pojesti 150 g grožđa.

Večera: Žele od grožđa: 2,5 dl soka od grožđa, 50 g zrna grožđa, pola jabuke, 5 g želatina. Pomešati želatin sa malo vode, ostaviti da odstoji, zatim dodati sok od grožđa i mešajući dodati kriške jabuka i zrna grožđa iseckane na pola. Ostaviti 1 sat u frižideru da se ohladi.

Švedska dijeta zaludela svet: Žene gube i do 5 kg nedeljno!

4. DAN

Doručak: Na jednu krišku hleba namažite posni sir. Posle toga pojdite 200 g grožđa.

Ručak: Napravite palačinke sa grožđem. 3 kašike brašna, pola čaše vode i jedno jaje. Ispeći palačinke i puniti sa mešavinom od:1 kašike mineralne vode i 200 g zrna grožđa.

Večera: Napravite gulaš od ćuretine sa pečurkama. Popržite ćureća prsa iseckana na tanke kriške. Kuvajte 100 g brokolija dve do tri minute, a u međuvremenu već jednu šargarepu iseckajte na manje kolutiće. Dve veće pečurke iseckajte na listiće. Sve sastojke stavite u posudu i dodajte pola šoljice supe od povrća i kuvati 10 minuta. Pri kraju dodajte 60 g crnog grožđa i 2 kašike kisele pavlake.

Test: Za 30 sekundi saznajte da li vam je potrebna dijeta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs