Samomasaža

Masaža peškirom uklanja glavobolju: Za 3 minuta bol nestaje, evo kako!

Odagnajte bolove u glavi bez tablete. Metoda masaže peškirom je daleko delotvornija od bilo kojeg farmaceutskog preparata
Nega 16.09.2015. - 13:41h Autor: uspesnazena.com
Foto: Shutterstock

Svi mi patimo od glavobolja uslovljenih umorom, bukom, nedostatkom sna i td. Metodu koja će vam, ponekad, pomoći bolje nego tablete je masaža peškirom.

 

Ova masaža na delotvoran način utiče na cirkulaciju krvi u oblasti glave i vrata, što pomaže uklanjanju bolova. Sem toga, masiranje glave je veoma prijatna procedura.

 

Kako uraditi terapeutsku masažu glave pomoću peškira:

 

Odaberite pravi peškir koji ne sme biti suviše debeo. Smotajte ga u prilično čvrst valjak koristeći spiralne pokrete.

 

Stavite luk u uvo: Nećete verovati šta sve leči ovaj savet naših baka! (RECEPT)

 

Dobro pritisnite peškir na potiljku. Držite ga obema rukama sa različitih strana u zategnutom stanju. Zatim pomerajte peškir po glavi, vratu i ramenima. Radite to ritmično, malo odmotavajući peškir, da masaža bude dovoljno intenzivna.

 

Masirajte glavu ovom tehnikom od 3 do 5 minuta, ovakve stimulacije će biti dovoljne da se ublaži glavobolja. Ako bol nije prošao, napravite pauzu 10 minuta i ponovite masažu.

 

Većina problema potiče od kičme: Veza sa svim organima i kako sprečiti tegobe!

 

Manualni terapeuti smatraju da je najčešći uzrok glavobolje spazam. Spiralna masaža peškirom opušta zonu glave i vrata, deluje na eliminisanje spazma, pozitivno utiče na uklještene pršljenove u predelu vrata.

 

Masiranje glave, kod jake glavobolje, dobro je kombinovati sa dodatnom terapijom: popijte šolju čaja od nane koji će uticati na proširenje krvnih sudova. Bol će brzo nestati!

 

Glavobolja nestaje u sekundi: Moćna mešavina limuna i soli!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...