Masaža

Oslobodite se nadutosti i viška vode: Vratite svoj stomak u normalu!

Sve što vam je potrebno je da masirate tačku koja se nalazi odmah iznad pupka
Saveti stručnjaka 06.06.2017. - 17:33h Autor: uspesnazena.com
Foto: Profimedia

Mnogima je poznat neprijatan osećaj pritiska u stomaku. Postoje mnogi razlozi za nadimanje stomaka i kod zdravih ljudi. Uglavnom su ti razlozi povezani sa hranom i radom želuca. Ponekad, čak i posle konzumiranje male količine hrane, primećujemo da nam je stomak za veoma kratko vreme postao znatno veći.

 

Vazduh u stomaku – rezultat rada mikroorganizama crevne flore, bakterija, koje pomažu varenju hrane. Kada je teže variti hranu, više gasova se proizvodi.

 

Predlažemo vam nekoliko načina kako se osloboditi osećaja nadutosti u stomaku, a ujedno i pomoći želucu u njegovom, nimalo lakom, svakodnevnom radu. Nežna masaža abdomena pomoći će vam da opustite stomak i poboljšate varenje.

 

Način br. 1.

 

Masaža tačke iznad pupka doprinosi smanjenju nastanka gasova i rasterećuje želudac

 

Stavite iznad pupka horizontalno 4 prsta. Iznad gornjeg prsta nalazi se potrebna tačka za masažu. Masirajte je 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru. Ako ste sve uradili ispravno, u ustima će se pojaviti kiselkasti ukus i pojačaće se lučenje pljuvačke.

 

Struk za ponos: 3 vežbe koje brzinski ravnaju stomak!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Način br.2.

 

Ova masaža pomoći će da odstranite zadržavanje vode, i uklonite bol u želucu, ako ona postoji. Ova tačka se nalazi na visini kažiprsta iznad pupka. Pritisnite je i masirajte 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru.

 

Način br.3.

 

Ova masaža povećaće aktivnost creva i otkloniće osećaj težine u stomaku.

 

Stavite ispod pupka horizontalno 4 prsta. Ispod malog prsta nalazi se potrebna tačka. Nju je, takođe, neophodno masirati 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru. Ukoliko sve radite pravilno, osećaj nadutosti u stomaku će ubrzo proći.

 

Izdržite samo 15 sekundi: Ova vežba zateže bukvalno celo telo, suzbija bolove u leđima! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...