Čudesno

Topi kalorije, skida višak: Masna kafa, recept za mršavljenje!

Ova kombinacija sastojaka savršen je obrok koji daje energiju i ostavlja osećaj sitosti do ručka
Fitnes & Nutricija
13:22h Autor:
Topi kalorije, skida višak: Masna kafa, recept za mršavljenje!
Foto: Shutterstock

Nisu sve masnoće opasne za zdravlje, a neke su poželjne i neophodne. Pod pojam zdrave spadaju zasićene masne kiseline (životinjska mast, kokosovo i palmino ulje, puter) i mononezasićene kiseline (laneno, sezamovo, maslinovo, orahovo, konopljino i druga slična ulja).

Smršajte preko noći: 5 čudesnih trikova!

Suprotno uvreženom mišljenju, povišeni trigliceridi u krvi nisu posledica prehrambenih masnoća, već se proizvode u jetri zbog prekomerne konzumacije šećera iz ugljenih hidrata poput rafiniranih šećera i belog brašna.

Kafa sa maslacem počela je da se konzumira kao kompletan doručak, a ova kombinacija sastojaka savršen je obrok koji daje energiju, topi kalorije i ostavlja osećaj sitosti do ručka.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Idejni tvorac masne kafe je američki preduzetnik Dejv Espri, koji je na nju došao razmišljajući o svojoj poseti Tibetu, gde je pio čaj začinjen maslacem, koji planinari koriste kao napitak za energiju i za održavanje koncentracije.

Tako je osmislio "neprobojnu dijetu", kako je on naziva, a koja je bogata masnoćama i siromašna ugljenih hidrata jer se tako čovek štiti od umora, gojenja i hroničnih bolesti.

Najbrža dijeta na svetu: Traje 8 sati, skida 4 kilograma!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kofein ubrzava metabolizam, a dodatak masnoća usporava proces probave, što sprečava nagli nalet energije, pa učinak traje duže nego što bi to inače. Maslac je bogat antioksidantima, dobrim holesterolom, kao i omega-3 masnim kiselinama i betakarotenom.

Džeki Kenedi stroga prema sebi: Režim od 11 dana skida 5 kg! (FOTO)

Mršavljenje ipak neće biti moguće ako celokupna ishrana nije prilagođena tom cilju, a to znači puno povrća, voća, mesa i orašastih plodova, uz minimalan ili nikakav unos prerađene, industrijske hrane.

Ukus i izgled ovako pripremljene kafe podseća na kremastu kafu sa mlekom, sa blagom notom kokosa, a recepti su dostupni na internetu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs