Po receptu moje bake Anđe: 15 dana sam pila napitak od đumbira i limuna za koji kažu da topi salo i evo šta se desilo

Probala sam razne dijete, odlazila u teretanu i na razne kurseve za mršavljenje, ali nikada nisam uspela da "ispeglam" stomak

Fitnes & Nutricija
18:19h Autor:
Po receptu moje bake Anđe: 15 dana sam pila napitak od đumbira i limuna za koji kažu da topi salo i evo šta se desilo
Foto: Shutterstock

Oduvek sam se borila sa viškom kilograma, čini mi se da otkako znam za sebe, to blago salce uvek je tu barem pod rukom. Ta dugogodišnja bitka učinila me spremnom da bez mnogo razmišljanja isprobam gotovo svaku metodu koja obećava gubitak težine.

Nedavno sam naišla na video jedne dijetičarke na TikToku koja je tvrdila da postoji napitak koji čini čuda. Sastojci su jednostavni, ali trik je u načinu pripreme. Naime, potrebno je potopiti laneno seme u vodu i ostaviti ga preko noći. Ujutru, u tu vodu dodaju se cimet i čia semenke. Prema njenim rečima, ovaj napitak ubrzava metabolizam i pomaže u skidanju kilograma.

Dijeta, Hrana, Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Žalila sam se po kući kako ne volim ukus lana i da mi je "smaranje" da se nalivam tekućinom čiji ukus ne mogu da podnesem. To je usput čula moja baka Anđelija i dala mi savet zlata vredan: "Izrendaj đumbir i nacedi limuna, to pij 15 dana i videćeš kako ćeš da smršaš".

S obzirom da volim ukus i meda i đumbira, a i imam višak kilograma, odlučila sam da 15 dana pijem ovaj napitak, dva puta dnevno - jednom ujutru i jednom uveče, pa da vidim da li će se pojaviti neki rezultati.

Kada sam započela ovaj eksepriment imala sam 91 centimetra u stomaku i 76 u struku, a što se kilaže tiče, ako je za verovati vagi, imala sam 64 kilograma i 400 grama "okruglo". Danas, 15 dana kasnije imam 88 centimetara u stomaku, 74 u struku, ali nisam skinula ni gram.

Limun Izazov
foto: Youtube Printscreen / DanetteMay

"Svaki drugi dan sam radila vežbe"

Tokom ovih 15 dana, svaki drugi dan sam radila vežbe istezanja i pravila oko sedam hiljada koraka u danu. Ishranu sam samo malo korigovala, toliko da sam izbacila kasnu i jaku večeru, a preko dana sam vodila računa da izbegavam pecivo.

Doručak mi je bio lagan, najčešće sam jela ovsenu kaši ili musli, a za ručak sam sebi dozvolia da jedem šta god želim.

kora od limuna, Limunova Kora, Limun
foto: Shuterstock

Prvih pet dana sam poštovala recept, a sedmog sam rešila da umesto kafe pijem čaj sa medom i đumbirom

Prvih pet dana sam poštovala "recept" i pripremala ovaj napitak krajnje jednostavno - u šolju sa zagrejanom vodom dodavala sam sitno izblendan đumbir i polovinu ceđenog limuna, lepo sve pomešala i polako ispijala, dok je još toplo. Međutim, petog dana naveče sam napravila jednu kobnu grešku! Pošto sam pripremila napitak ostavila sam ga predugo u kuhinji i kasnije kada sam se setila da ga popijem bio je hladan i izuzetno neukusan - tada sam jedva uspela da popijem pola šolje, a kada sam legla u krevet dugo mi je bilo muka.

Čaj, Čaj od đumbira, Đumbir, Med
foto: Shutterstock

Zbog toga sam sedmog dana odlučila da pripremam čaj od nane i da u njega dodam oba sastojka - međutim ni to nije baš najbolje fukncionisalo kao sa toplom vodom, javljala mi se ponekad kiselina u želucu.

Izgubila sam dva centimetra

Već posle četvrtog dana primetila sam veliku razliku, pogotovo u struku. Tada sam se drugi put izmerila i videla da sam izgubila po dva centimetra i u stomaku i u struku, ali kilaža je stajala u mestu.

Da sumiram, recept baka Anđelije je pun pogodak. Nije čarobni štapić za gubljenje kilograma, ali je svakako super stvar ukoliko želite da vam se izduva stomak.

đumbir, limun, prirodni antibiotik
foto: Shutterstock

Rešila sam da posle ovih deset dana napravim pauzu od nedelju, možda i dve, pa ću ponovo da probam, ali ovaj put ću se pridržavati originalnog "recepta" svih 15 dana.

Na kraju sam ipak imala rezultate i time dobila motivaciju da probam ponovo.

Toplo preporučujem svakome da proba i ovom prilikom apelujem da pijete ovaj napitak dok je još topao ili barem mlak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs