TOM BREJDI JE SPORTISTA KOJEM SE NOVAK NAJVIŠE DIVI: U 46oj izgleda kao da mu je 20, ide na spavanje u 21h, evo šta jede

Upravo je Tom Brejdi bio taj koji je Novaku Đokoviću uručio Laureus nagradu za najboljeg sportistu na svetu

Fitnes & Nutricija
TOM BREJDI JE SPORTISTA KOJEM SE NOVAK NAJVIŠE DIVI: U 46oj izgleda kao da mu je 20, ide na spavanje u 21h, evo šta jede
Foto: Jack Abuin / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković je dobio Laureus nagradu za najboljeg sportistu godine i to peti put, a do sada je tu prestižnu nagradu osvojio 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

Izlazeći na binu, Novak se ovako obratio Tomu Brejdiju, koji mu je nagradu uručio:

"Nerealno je da mi ti predaješ nagradu, ti si moj sportski prijatelj, neko na koga se ja ugledam," rekao je Novak koji nikad nije krio da mu je Tom Brejdi sportski uzor.

Ranijih godina ovako je pričao o Tomu: "Naučio sam mnogo od njega, iz njegovog primera i nadam se da ću moći da ostvarim karijeru koja će dostići 40 ili možda čak i više, videćemo."

Novak Đoković
foto: MPG / imago sportfotodienst / Profimedia

Ko je Tom Brejdi?

Tom Brejdi je profesionalni igrač američkog fudbala i jedan od najboljih sportista sveta. Osim neverovatnih sportskih uspeha, svet mu se najviše divi zbog režima ishrane, ali i načina života.

Tom smatra da je "prava hrana" ona koja alkalizuje telo i smanjuje upalne procese. Alkalna hrana snižava pH, što pomaže u sprečavanju niza bolesti, pojačava energiju i sprečava lomljenje kostiju. On smatra da ga upravo ova hrana čini tako dobrim u sportu jer mu daje potrebnu energiju.

On uglavnom jede organsku, lokalnu i biljnu hranu. Izbegava prerađenu hranu. Jutro započinje sa pola litre vode sa elektrolitima, zatim voćnim smutijem, a onda vežba. Nakon vežbe pije još vode i voćnog soka.

Tom Brejdi, Žizel Bundšen
foto: Profimedia

Ručak mu je obično riba sa povrćem. A popodnevna užina je voće, proteinski šejk, dok večera uključuje još više svežeg povrća, a ponekad i supe.

Brejdi ne pije alkohol, ne jede hleb i testeninu, žitarice, kukuruz, mleko, hranu koja sadrži GMO, trans masti, šećer, veštačke zaslađivače, soju, industrijske sokove, džem i žele, ulje za kuvanje, brzu hranu, slane grickalice, slatkiše, zaslađene napitke, krompir, kečap, soja sos i td. Međutim, spisak zabranjene hrane se ovde ne završava.

Tom Brejdi
foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Sportista ima i svog ličnog kuvara, Alena Čembela, koji je opisao kako se Tom Brejdi hrani:

"Bez šećera. Bez brašna. Koristim sirovo maslinovo ulje, ali ne kuvam na maslinovom ulju. Kuvam samo na kokosovom ulju. Koristim himalajsku ružičastu so kao natrijum. Nikad ne koristim jodiranu so. Ne pije kafu. Ne pije mleko. Čak ne jede određeno voće i povrće. Brejdi nikad neće pojesti papriku, paradajz ili patlidžan."

Pored ishrane, Brejdi veoma drži do pravilnog sna. Svako veče u krevet ide u 21h, izbegava žurke i slavlje duboko u noć. Ustaje oko 6h, da bi vežbao i tako svaki dan. Obožava prirodu pa često celu porodicu vodi u pešačenje.

1 / 7 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs