4 VEŽBE ZA JAK I ZATEGNUT STOMAK: Možete da ih radite kod kuće i nije vam potrebna nikakva oprema, pripremite se za MORE

Uvrstite ih u svoju dnevnu rutinu i vrlo brzo ćete videti i prve razultate.

Fitnes & Nutricija
Autor:
4 VEŽBE ZA JAK I ZATEGNUT STOMAK: Možete da ih radite kod kuće i nije vam potrebna nikakva oprema, pripremite se za MORE
4 vežbe za jak i zategnut stomak, Foto: Shutterstock

Ništa ne sagoreva masne naslage sa stomaka kao trbušnjaci. Trbušnjaci su najbolje vežbe za stomak, i zato ih dodajte u svoju dnevnu rutinu vežbanja.

Imati ravan stomak nije tako teško, a uz prave vežbe za stomak i malo kontrole u ishrani, možete vrlo brzo videti rezultate!

Najbolji način da smanjite salo oko stomaka su vežbe za stomak. Ukoliko zaista želite da vidite rezultate, izdvojite malo vremena u toku dana i smanjite salo sa stomaka.

1. Biciklo trbušnjaci

Ova vrsta trbušnjaka je idealna vežba za stomak kada ciljate centralne trbušnjake, a pored toga i mišiće sa strane – oblikuse. Odlična je za oblikovanje struka.

Lezite na pod sa savijenim kolenima i rukama iza glave. Kolena privucite ka sebi i podignite gonji deo tela. Ispravite desnu nogu, dok gornji deo tela okrećete ulevo. Desnim laktom dodirnite levo koleno, a zatim smenjujte strane.

2. Ruski okret

Ruski okret je sjajna vežba za stomak kojom se oblikuje struk i jačaju trbušnjaci.

Sedite na pod sa polu-savijenim nogama. Podignite leđa sa poda, tako da budu pod uglom od oko 45stepeni. Držite pravo ramena i krenite da se okrećete na levu i na desnu stranu.

3. Bočni izdržaj ( plenk )

Bočni plenk je jedna od najboljih vežbi za zatezanje stomaka i oblikovanje struka. Pored toga, aktivira i ramena, ruke i noge, i poboljšava ravnotežu.

Stanite sa strane, tako da se oslonite na lakat jedne ruke. Lakat treba da bude tačno ispod ramena. Podignite kukove sa poda, i držite zategnuto telo u tom položaju minimum 20 sekundi. Isto to ponovite i sa druge strane.

4. Podizanje nogu

Ukoliko želite da ojačate i zategnete trbušnjake i smanjite donji stomak, onda su ovo idealne vežbe za stomak, posebno donji.

Lezite na pod sa ispravljenim nogama i rukama pored tela. Podižite noge od poda pod uglom od 90 stepeni, a zatim spustite na par centimetara od poda. Kada podižete noge, izdahnite, a kada spuštate, udahnite.

Neophodno je da budete redovni sa treninzima i sigurno ćete vrlo brzo primetiti učinak. Ove vežbe možete raditi u 3-4 serije sa po 20 ponavljanja a vremenom povećajte i broj ponavljanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs