JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU NAJBOLJE JE ZA SKIDANJE SALA SA STOMAKA: Čuveni doktor Oz savetuje da ga treba jesti svaki dan

Od svih masnih naslaga, one na stomaku su najtvrdoglavije, a s godinama, i uprkos zdravoj ishrani i istom intenzitetu aktivnosti, postaju sve tvrdokornije.

Fitnes & Nutricija
Autor:
JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU NAJBOLJE JE ZA SKIDANJE SALA SA STOMAKA: Čuveni doktor Oz savetuje da ga treba jesti svaki dan
Ovo srpsko jelo topi salo sa stomaka., Foto: Stil

Ljudi se generalno teško rešavaju masnih naslaga na stomaku. Čak i oni koji redovno i predano treniraju ponekad se susreću sa ovim problemom.

Najčešće se savetuje da se prvo "probuši kašika" odnosno da ishrana igra ključnu ulogu u postizanju željenog izgleda. Shodno tome nailazimo na savete koje namirnice bi bilo poželjno da preskočimo. Uvažena dijetetičarka smatra da bi na prvom mestu trebalo da nam bude mudar odabir svakodnevnog jelovnika.

Ako jedete pravu vrstu namirnica, to vam može pomoći da brže izgubite masnoću“, istakla je u svom razgovoru za „Today“.

A koja je namirnica ustvari naš najveći saveznik za ravan i privlačan stomak? A ako pitate Sintiju, to je – pasulj.

Ako postanete ljubitelj pasulja, to može vam pomoći da smršate i smanjite svoj stomak“, rekla je Sas i dodala kako osobe koje ga redovno konzumiraju imaju manji obim struka.

Pasulj
foto: Bakina kuhinja

Sa njom se slaže i popularni američki kardiolog i televizijska ličnost dr Mehmet Oz.

Pasulj je pun topljivih vlakana, koja podstiču dobre bakterije u crevima, čime se smanjuje upala povezana s trbušnom masnoćom“, izjavio je dr. Oz, koji preporučuje da malu porciju pasulja (jednu šoljicu) uključite u baš svaki obrok – čak i doručak!

Engleski doručak
foto: Shutterstock

Možda zvuči neobično, ali ustvari i nije toliko teško, postoji zaista izobilje različitih recepata na internetu pa isprobajte koja kombinacija ukusa vam najviše odgovara, prenosi Krstarica.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs