"prepolovio se"

DEJAN PETROVIĆ SKINUO JE 40 KG U REKORDNOM ROKU: Uz jednostavnu DIJETU napravio je RADIKALNU TRANSFORMACIJU

Čuveni trubač Dejan Petrović uspeo je da skine 40 kilograma u rekordnom roku, korigovao je ishranu nakon čega se preporodio.

Fitnes & Nutricija
21:38h Autor:
DEJAN PETROVIĆ SKINUO JE 40 KG U REKORDNOM ROKU: Uz jednostavnu DIJETU napravio je RADIKALNU TRANSFORMACIJU
Kako je Dejan Petrović smršao 40 kilograma?, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Jedan od najboljih i najpoznatijih trubača u Srbiji, Dejan Petrović, godinamaje guburio s viškom kilograma koji su mu predstavljali veliku smetnju, kako na sceni tako i van nje.

Međutim, nije trebalo mnogo da bi shvatio da mora da probuši kakšiku, te je potpuno promenio način ishrane i posvetio se zdravlju i fizičkom izgledu. Naime, trubač je na zdrav način uspeo za pola godine da skine 37 kilograma. Dakle, imao je čak 132 kg, a za manje od godinu dana sveo je kilažu na 95.

U nadi da će njegovo iskustvo pomoći i drugima da se reše viška kilograma, Dejan Petrović je za domaće medije otkrio kako je uspeo da skine skoro 40 kilograma, piše Glossy.

"Od detinjstva sam bio punijeg stasa", priča Dejan i nastavlja:

"Nisam mnogo mario što imam više od sto kilograma. Nije da nisam s vremena na vreme pokušavao da ih se rešim, odlazio sam i kod raznih nutricionista, ali bez uspeha. Međutim, pre dve godine počeo sam previše da se zamaram posle sviranja, bilo kakvog fizičkog napora, i bez obzira koliko sam spavao, bio sam pospan. Nisam se dobro osećao, bio sam nezadovoljan sobom."

"Posle nošenje holtera utvrđeno je da mi puls tokom noći pada na 28 otkucaja i srce pravi četiri pauze... Doktor je rekao: "Da si u petoj ili šestoj deceniji, ovog momenta stavio bih te na sto i ugradio ti pejsmejker, ali s obzirom da imaš 28 godina probaćemo da vidimo hoće li se stanje popraviti ako smršaš". Dobio sam rok od pola godine da se "uzmem u pamet", jer ako to ne uradim sledi teška operacija. Čvrsto sam odlučio da se rešim kilograma i obratio sam se za pomoć doktorki sa VMA. Danas, posle svega što je za mene učinila, ubrajam je u listu mojih prijatelja koji su mi pomogli u životu."

Novi režim ishrane i životne navike Dejan je započeo u martu 2014. i do avgusta iste godine izgubio trideset kilograma.

"Prvih petnaestak dana bili su mi katastrofalni. Najteže mi je bilo od sedmog do trinestog dana, ali sam izdržao pre svega zbog sebe, zbog svog deteta... Bilo šta da sam radio, prekidao sam kad je bilo vreme obroku. Najteže je bilo da usvojim sva pravila i prihvatim ih, a potom i psihički prevaziđem tu prvu, najveću prepreku. Izgovora za neuspeh je mnogo i svi možemo da se izvlačimo na ritam života, posao, putovanja i slične probleme. I sam sam to radio, ali kao što već rekoh, najvažnije je da se suočite sami sa sobom i donesete čvrstu odluku. Kada je prošao 15. dan i kada je prošla prva kriza, bilo je lakše" - ispričao je Dejan za domaće medije.

Dejan je potpuno prestao da pije sokove, alkohol i slatkiše, koje je ranije jeo u tolikoj količini, dok "od šećera ne počne da mi zviždi u ušima".

"Sem što sam se odrekao tih poroka, počeo sam da jedem pet puta dnevno. Pošto ustajem veoma rano, tada jedem dva keksa uz čaj. Oko 10 doručkujem, a između tri i četiri popodne uzimam glavni obrok, uglavnom čorbu, parče mesa ili ribe, krišku integralnog hleba i salatu. Dva, tri puta nedeljno ručam isključivo povrće. Najviše volim kad odem kod babe i dede i tamo u selu jedem neprskane i zdrave plodove. Oko pet, pola šest popodne obavezo užinam voće, najčešće bananu ili pomorandžu, a u 20 časova večeram, najčešće tost sendvič sa malo šunke. Već dve i po godine pridržavam se ovog režima i sada sam se toliko navikao, da ne mogu da zamislim da se hranim drugačije",naglašava naš poznati trubač i konstatuje:

1 / 5 Foto: Kurir/ Marina Lopičić

"Danas mi nije zabranjeno bilo šta da jedem. Ali, znam da sve treba da bude umereno, povremeno i da je važno da jedem pet puta dnevno, a ne jednom ili dva puta kako sam ranije radio. Uživam, ali samo ponekad u dobroj domaćoj rakiji, kao i u vrhunskim vinima. Cigarete su mi ostale porok, a volim da zapalim i pravu cigaru."

Srce mu je, kako kaže, nikad bolje, a pritisak je sa 140/90 pao na 120/80.

"Uspeo sam da za pola godine sa 132 kilograma smanjim kilažu na 95, i to bez ikakvih tableta, napitaka i kojekakvih čuda. Uz pomoć nutricioniste Tanje Mraović na zdrav način sam doveo liniju u red. Bio sam na njenom režimu ishrane, svakog dana sam imao fizičku aktivnost u vidu brzog hodanja", objasnio je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs