poseban režim ishrane

ANA BEKUTA JE ZA SAMO 3 MESECA SKINULA 12 KG: Imala je 5 obroka dnevno, ali JEDNU NAMIRNICU nikako nije smela da jede

Pevačica Ana Bekuta smršala je 12 kilograma za samo 3 meseca uz poseban režim ishrane kojeg se strogo pridržavala.

Fitnes & Nutricija
Autor:
ANA BEKUTA JE ZA SAMO 3 MESECA SKINULA 12 KG: Imala je 5 obroka dnevno, ali JEDNU NAMIRNICU nikako nije smela da jede
Kako je Ana Bekuta smršala 12 kilograma za 3 meseca, Foto: ATAImages

Ana Bekuta nekada je važila za jednu od najzgodnijih pevačica na estradi, a imala je liniju na kojoj su joj mnoge koleginice zavidele. Međutim, s godinama, počela je da se goji. Ipak, pevačica nikad nije dozvolila da se mnogo ugoji, te se neretko podvrgavala dijetama.

Nakon što je uočila da se goji, pevačica se bacila na poseban režim ishrane. Pre dve godine govorila je o borbi sa kilogramima, te je za Blic Ženu otkrila kako je uspela da skine 12 kilograma, za samo 3 meseca.

"Petog februara ove godine, eto pamtim i datum, rešila sam da se uhvatim u koštac sa kilogramima - u najvećoj meri, iz zdravstvenih razloga. Primetila sam da teže dišem, da me guše kilogrami "- ispričala je Ana koja je pre dijete imala povišen holesterol i hipertenziju.

"Radovalo me je to što publika meni nije zamerala višak. A ja nisam patila zbog toga, prosto nisam imala ni vremena da se na taj način obraćam sebi u ogledalu jer bilo je mnogo posla", rekla je Ana.

Pevačica je imala poseban režim ishrane koji se zasniva na "bodi konceptu", kojeg je osmislila Klaudija Ademi, stručnjak za poremećaje u ishrani. Ana je imala 5 obroka dnevno - tri glavna i dve užine, jela je striktno na tri sata, nije koristila so, a kao začine upotrebljavala je biber i kukurkumu i to uvek zajedno.

Ana je hranu spremala na maslinovom ulju, dok je krompir izbacila iz jelovnika. Takođe, svakodnevno je pila po 1,5 l vode i dosta čaja od rastavića. Konzumirala je isključivo mlečne proizvode bez laktoze, zbog alergije.

Njen doručak uglavnom se sastojao od crvenog bobičastog voća, kao i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

Poseban dan bio je četvrtak (detoks dan), a on bi započinjao standardnim doručkom. U toku dana, na svaka tri sata, pevačica bi jela lubenicu ili ananas.

"Za tri meseca je otišlo 12 kilograma, ali je posle išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mesečno "- poručila je pevačica i dodala:

1 / 9 Foto: ATA Images / G.G.

"Osećam se jako dobro, zdravo. Krvna slika je nikad bolja, a s obzirom na to da sam se mučila sa holesterolom, sada nemam taj problem, a tabletu za pritisak sam prepolovila. Ana koja aktivno trenira 10 godina, naglasila se da sada ima energije za sve. - Mršavost je dostižna. I, evo, ja nisam još mršava, mr- šava, ali idem polako ka tome, ne žurim. Svi znaju da imam 60 godina, a žene u šezdesetim moraju da biraju između zadnjice i lica, to je davno rekla Katrin Danev ", poručila je Ana jednom prilikom za Blic Ženu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs