DIJETA JELENE DOKIĆ UZ KOJU JE SMRŠALA 53 KG U REKORDNOM ROKU: Nema gladovanja, a samo 2 stvari su zabranjene

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić dugo se borila sa viškom kilograma, a uz ovu dijetu uspela je da transformiše svoje telo.

Fitnes & Nutricija
11:38h Autor:
DIJETA JELENE DOKIĆ UZ KOJU JE SMRŠALA 53 KG U REKORDNOM ROKU: Nema gladovanja, a samo 2 stvari su zabranjene
Dijeta Jelene Dokić s kojom je smršala 53 kilograma, Foto: Printscreen/instagram

Nekadašnja teniska zvezda Jelena Dokić stavil je tačku na svoju karijeru davne 2014. godine, a kao jedan od razloga bio je i višak kilograma.

U jednom trenutku, vaga je pokazivala čak 120 kilograma, što je, kako je kasnije i sama govorila, bio "poziv za buđenje", odnosno trenutak kada je znala da mora nešto da preduzme sa svojim životom.

Potražila je pomoć nutricioniste i kontrolisanom ishranom uspela je da vrati staru liniju u rekordnom roku. Za samo godinu i po dana uspela je skine 53 kilograma, ali i da popravi zdravstveno stanje organizma.

- Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesrećna zbog kilograma. Moj lični konsultant Belinda mi je stvarno pomogla da stignem tu gde jesam. Nije samo u pitanju kontrola nad ishranom nego i podrška i konstantni razgovori svake nedelje - piše na zvaničnom sajtu Dženi Krejg, čiju je pomoć Jelena Dokić potražila.

Jelena Dokić je pored uravnotežene ishrane uvela i redovnu fizičku aktivnost
Jelena Dokić je pored uravnotežene ishrane uvela i redovnu fizičku aktivnost foto: Printscreen/Instagram

Jelena je otkrila da nije gladovala, a da su rezultati veoma brzo postali vidljivi. Kako je rekla, samo 2 stvari su joj bile zabranjene - sve vrste šećera (slatkiši, gazirani sokovi...) i belo brašno. Uz to je i redovno trenirala i šetala.

Primer jelovnika:

Doručak: integralni hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.

Užina: jagode i grožđe

Ručak: mediteranski omlet sa lukom i sirom

Za omlet vam je potrebno: šolja listova spanaća, četvrtina crvenog luka iseckanog na kocke, 4 isečena čeri paradajza, četvrtina iseckane crvene paprike, 20 g drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 kašika sveđeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika.

Priprema: napravite salatu od listova spanaća, crevnog luka, paradajza, paprike, fete sira, bosiljka i peršuna. Stavite sastojke u činiju i prelijte balzamiko sirćetom i mlevenom paprikom. Zagrejte omlet i luk prema uputstvima. Servirajte uz salatu.

Užina: čokoladni puding sa fruktozom

Večera: supa od povrća

Užina: miks kikirikija i nudli od integralnog brašna

Jelena Dokić smršala je 53 kilograma
Jelena Dokić smršala je 53 kilograma foto: Printscreen/instagram
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs