Nekadašnja teniska zvezda Jelena Dokić stavil je tačku na svoju karijeru davne 2014. godine, a kao jedan od razloga bio je i višak kilograma.
U jednom trenutku, vaga je pokazivala čak 120 kilograma, što je, kako je kasnije i sama govorila, bio "poziv za buđenje", odnosno trenutak kada je znala da mora nešto da preduzme sa svojim životom.
Potražila je pomoć nutricioniste i kontrolisanom ishranom uspela je da vrati staru liniju u rekordnom roku. Za samo godinu i po dana uspela je skine 53 kilograma, ali i da popravi zdravstveno stanje organizma.
- Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesrećna zbog kilograma. Moj lični konsultant Belinda mi je stvarno pomogla da stignem tu gde jesam. Nije samo u pitanju kontrola nad ishranom nego i podrška i konstantni razgovori svake nedelje - piše na zvaničnom sajtu Dženi Krejg, čiju je pomoć Jelena Dokić potražila.
Jelena je otkrila da nije gladovala, a da su rezultati veoma brzo postali vidljivi. Kako je rekla, samo 2 stvari su joj bile zabranjene - sve vrste šećera (slatkiši, gazirani sokovi...) i belo brašno. Uz to je i redovno trenirala i šetala.
Primer jelovnika:
Doručak: integralni hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.
Užina: jagode i grožđe
Ručak: mediteranski omlet sa lukom i sirom
Za omlet vam je potrebno: šolja listova spanaća, četvrtina crvenog luka iseckanog na kocke, 4 isečena čeri paradajza, četvrtina iseckane crvene paprike, 20 g drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 kašika sveđeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika.
Priprema: napravite salatu od listova spanaća, crevnog luka, paradajza, paprike, fete sira, bosiljka i peršuna. Stavite sastojke u činiju i prelijte balzamiko sirćetom i mlevenom paprikom. Zagrejte omlet i luk prema uputstvima. Servirajte uz salatu.
Užina: čokoladni puding sa fruktozom
Večera: supa od povrća
Užina: miks kikirikija i nudli od integralnog brašna