SASVET NUTRICIONISTA

OVO VOĆE JE SMRT ZA IMUNITET: Jedemo ga često, a nismo ni svesni koliko je opasno po zdravlje!

Mnogi su u zabludi da je ovo voće zdravo

Fitnes & Nutricija
Autor:
OVO VOĆE JE SMRT ZA IMUNITET: Jedemo ga često, a nismo ni svesni koliko je opasno po zdravlje!
Foto: Shutterstock

Jak imunitet je, naročito u vreme pandemije korona virusa, priorite. Da bismo ga maksimalno ojačali neophodno je da unosimo dovoljne količine vitamina C, voća i povrća.

Međutim, kako kažu nutricionisti, nije svako voće dobro. Verovali ili ne, određena vrsta može da naruši naš imuni sistem i najbolje bi bilo da ga izbegavate u širokom luku.

Obratite pažnju kada sledeći put odete u prodavnicu. Dobar izbor je samo ono voće koje je sezonsko i sa podneblja na kojem živimo.

Voće koje je veštački sazrevalo može da naruši imuni sistem, isto važi i za povrće. U poslednjih nekoliko godina moguće je u marketima i u sred decembra pronaći jagode i lubenice, ali prema rečima nutricionista velika je greška jesti ih u ovo doba.

Jagode, Jagoda, Voće
foto: Shutterstock

Evo u čemu je stvar i zašto su toliko loše za zdravlje:

Ovo voće i povrće nije sazrevalo prirdnim putem, na suncu. Veštačko, ubrzano sazrevanje najčešće je produkt pesticida i drugih hemikalija koje nikako ne želite u svom sistemu. Da bi ta voćka ili povrće bili "zreli", očekivane boje i mirisa, nakljukani su hemijom koja je omogućila da sazru, a potom se ne pokvare dok ih dobavljač ne dostavi u prodavnicu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs