probajte

TRAMPOLINA: Novi trend vežbanja koji topi salo, popravlja držanje, smanjuje krvni pritisak! (VIDEO)

Vežbanje našeg tela ne mora biti bolan proces - na fizičkom i mentalnom nivou.

Fitnes & Nutricija
Autor:
TRAMPOLINA: Novi trend vežbanja koji topi salo, popravlja držanje, smanjuje krvni pritisak! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Umesto toga, svako od nas mora otkriti onu vrstu koja najbolje odgovara njemu i njegovim potrebama.

Ako ste jedna od onih osoba koje žele da vežbanje kombinuju sa zabavom, onda čitate pravi članak. Najbolja opcija koju možete isprobati je gimnastika sa trampolinom. Da, dobro ste čuli.

Zašto odabrati ovu vrstu vežbanja?

Ova vrsta vežbanja jača odbrambene snage organizma, odnosno imuni sistem, značajno smanjuje krvni pritisak, ali i telesnu težinu, jer je uključena u HIIT (High Intensity). Istovremeno ublažava bolove u kičmi i donjem delu leđa, povećava snagu mišića, reguliše brzinu metabolizma, povećava cirkulaciju krvi i poboljšava držanje tela.

Pored toga, vredi znati da je gimnastika sa trampolinom intenzivan aerobni trening, koji podrazumeva povećanje cirkulacije krvi, ali i nivoa kiseonika koji su telu potrebni.

Šta morate uzeti u obzir?

Ova vrsta treninga idealna je za one koji su se umorili od programa koji već prate i žele da isprobaju nešto sasvim drugačije, postavljajući sebi višestruke izazove tokom treninga. Pogodan je za sve ljude bez obzira na njihovu starost ili fizičko stanje. Međutim, ljudi koji imaju problema sa kolenima i vratom mogu prisustvovati datom treningu, ali samo uz neophodna uputstva.

Vredi napomenuti da nam redovno vežbanje na trampolini pomaže da smršamo, eliminišemo stres i negativnu energiju i značajno poboljšamo i fizičko stanje i izdržljivost.

Kako je osmišljen trening na trampolini?

Trajanje treninga je 45 minuta, a za to vreme možete sagoreti 400-500 kalorija. Međutim, osim kontinuiranih skokova, postoji mnogo vežbi koje možete da izvodite.

Konkretno, na svakom treningu se radi:

1. Trčanje u mestu

2. Promena ritma i intenziteta tokom vežbi

3. Tri vrste skokova

4. Odskoci i kontinuirane varijacije u njima

5. Skokovi sa kombinovanim pokretima ruku i nogu

6. Upotreba guma, tegova (uvek se koristi nekoliko kilograma), užadi i dodatne opreme, što će vam pomoći da povećate intenzitet vašeg treninga i da održite držanje i ravnotežu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs