ČUDO OD NAMIRNICE

Spečava fatalne ishode: 10 razloga zašto da ga uvrstite u svoj jelovnik!

Ovaj prirodni začin mnogo je više od začina - saznajte šta sve može da učini za vaše zdravlje

Fitnes & Nutricija
Autor:
Spečava fatalne ishode: 10 razloga zašto da ga uvrstite u svoj jelovnik!
Foto: Shutterstock

Morska so je nezamenjiv dodatak našoj ishrani, nastaje prirodnim procesom isparavanja slane morske vode. Ono što je važno znati jeste da je morska so mnogo više od dodatka jelima – ona zapravo ima brojna lekovita svojstva i može sprečiti nastanak brojnih oboljenja od kojih neka imaju potencijalno fatalan ishod.

· Morska so ima alkalizujući efekat u našem organizmu i na taj način pomaže u balansiranju nivoa kiseline u telu i tako eliminiše potencijalne rizike fatalnih bolesti.

· Morska so jačaimuni sistem, čime naš organizam postaje rezistentniji na razne bolesti kao što su upale, alergije, virusi...

· Naučno je dokazano da morska so ima veoma jak uticaj na kardiovaskularni sistem. Redovno konzumiranje morske soli smanjuje nivo trigliceriga, lošeg holesterola i nivo krvnog pritiska. Takođe se pokazala jako delotvorna kod stanja nepravilnog i ubrzanog rada srčanog mišića.

· Morska so snižava nivo šećera u krvi i na taj način utiče na različite metaboličke poremećaje, poput dijabetesa.

· Morska so bogata je kalijumom, a ovaj mineral ima nezamenjivu ulogu u našem telu, jer se, između ostalog, akumulira u kostima koje mogu trpeti oštećenja usled nedostatka ovog minerala. Morska so u ishranu možete doprineti prevenciji osteoporoze i drugih oboljenja koštanog

· Jedno od važnijih dejstava morske soli je na respiratorni sistem. Njegov sastav (joni kalijuma i magnezijuma) omogućava oporavak disajnih puteva i sluznice, grla i nosa.

· Morska so bogata je kalcijumom koji ima značajnu ulogu u građi i očuvanju mišićnog sistema.

· Morska so je prirodni detoksikator – odličan je u pročišćivanju krvi. Kombinacija vitamina C i magnezijuma deluje tako što uništava slobodne radikale i na taj način čisti organizam od toksina i štetnih materija na ćelijskom nivou.

· Pozitovan uticaj ima i na našu kožu, jer odstranjuje toksine iz organizma, čime čisti i hrani kožu i vraća joj prirodnu otpornost. Kupke sa morskom solju učiniće da vaša koža bude mekša, baršunastija, elastičnija i značajno otpornija na spoljašnje štetne agense.

· Morska so obiluje vitaminima i mineralima neophodnim za zdravlje naših ćelija. Na taj način so će poboljšati ćelijski metabolizam-pomoći cirkulaciju krvi i održavati adekvatan protok tečnosti kroz

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs