Da vam krv prostruji

7 vežbi Džejn Fonde za sve uzraste: Vraća energiju, poboljšava raspoloženje, zateže telo! (VIDEO)

Popularna glumica Džejn Fonda, koju mnogi znaju kako kreatorku aerobike, kada je prešla pedesetu, patentirala je vežbe koje su pogodne za ljude starije dobi.

Fitnes & Nutricija
Autor:
7 vežbi Džejn Fonde za sve uzraste: Vraća energiju, poboljšava raspoloženje, zateže telo! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Džejn Fonda, uzimajući u obzir medicinska istraživanja, rad u psihologiji i kozmetologiji, savetuje paket vežbi koje održavaju energiju, pozitivnost, samozadovoljstvo i duhovnu i telesnu mladost.

Vežbe Džejn Fonde za održavanje kondicije u bilo kom dobu

Ona opisuje vežbe koje se mogu raditi u bilo kom uzrastu, u bilo kom okruženju - kod kuče ispred televizora, tokom pauze u kancelariji. Ove vežbe održavaju mišićni tonus, daju snagu i dobro raspoloženje.

1.Istezanje: Stanite pravo. Ruke ispružite iznad glave, pa polako protežite jednu ruku, pa drugu - osetićete kako istežete bočne mišiče.

2. Zagrevanje: Obe ruke ispružite iznad glave. Leđa držite pravo. Zatim polako se spuštajte u položaj za sedenje, kao u čučanj ali ne do kraja. Zatim, dok ustajete, tj. dok se uspravljate ruke spuštajte dole, da padaju slobodno uz telo. Ponovo se spuštajte u čučanj, i dok se spuštate dole - ruke podignite gore. Ponovite ovu vežbu 5 puta.

Zatim se isto spuštajte u čučanj, ali ovaj put ruke ispružite pravo ispred sebe u visini ramena. Ponovite ovu vežbu 5 puta.

20 pravila sa Harvarda uz koje vežbanje postaje stil života: Podelite aktivnost, vodite dnevnik!

3. Jačanje mišića zadnjice: Sednite na stolicu. Ruke stavite na kolena. Zatim udahnite uvlačeći stomak, a ramena automatski gurajte napred. Zadržite vazduh. Izdahnite lagano ispravljajuči ramena, zatežući mišiće zadnjice.

4. Čučnjevi na stolici: Sednite, stavite ruke na bokove. Ustanite. Sednite - ponovite ovu vežbu 15 puta. Dok ustajete izdahnete, dok sedate udahnete vazduh.

5. Sedite na stolicu. Zatim podignite jednu nogu što možete više, dok je savijena u kolenu. Ako možete privucite koleno do ramena. A zatim uradite to isto sa drugom nogom. Svaka noga se podiže 8 puta.

Vežba sa 6 neverovatnih efekata: Jednom pozom ubrzajte metabolizam, izbacite toksine, oporavite kolena!

6. Ravnoteža. Stanite pored stolice. Pridržavajte se jednom rukom za stolicu. Tu nogu, koja vam je do stolice podignite do lakta druge ruke, i to uradite 10 puta.

Zatim se pridržite za stolicu drugom rukom, i ponovite vežbu sa drugom nogom.

7. Rotacija zglobova: Razmrdajte zglobove na nogama tako što ćete dok sedite, vrtiti stopalo u krug. 10 puta na jednu stranu, a zatim 10 puta na drugu stranu. Isto je bitno da razgibate zglobove ruku, laktove i ramena, tako što ćete svako jutro kružiti rukama oko 10 puta u jednom pravcu, pa u drugom.

3 vežbe, 3 minuta i za mesec dana imaćete noge poput top modela: Trening koji daje najbolje rezultate! (VIDEO)

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs