Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpfrutu i citrusnom voću, podstiče jetru na razgradnju masti i istovremeno povećava osetljivost na insulin, tvrdi tim naučnika iz Jerusalima i Amerike.
Naime, istraživanje iz 2010. godine objavljeno u časopisu Plos One pokazalo je da naringenin podsticanjem jetre na razgradnju masnih kiselina zapravo stvara slične uslove u organizmu kao post.
Naime, čini se kako taj antioksidans imitira delovanje lekova koji se koriste u svrhu snižavanja masnoća i šećera u krvi dajući prednosti oba leka.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 crveni grejpfrut
- 1 pomorandža
- 1/4 kašičice cimeta
Priprema:
- Iscedite pomorandžu i grejpfrut, te dodatjte cimet i sirće.
- Napitak dobro promućkajte u teglici s poklopcem kako bi se svi sastojci dobro promešali.
Kombinacija grejpfruta i sirćeta je idealna u borbi protiv masnog tkiva
Budi deo Stil zajednice.