Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je - na primer - paleo dijeta, a ne smeju je konzumirati ni osobe osetljive na gluten.
Međutim, veoma je zastupljena u mediteranskoj ishrani, koja je poznata po tome da je veoma korisna za zdravlje.
Odlična je za zdravlje creva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!
Sastojci:
- 1 kg pšenice
- 50 grama suvog grožđa
- 50 grama oraha
- 50 grama lešnika
- 50 grama badema
Tajni sastojak za savršeno slavsko žito: Jedan začin pravi veliku razliku! (RECEPT)
Priprema:
- Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuvajte najmanje tri sata.
- Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše.
- Orah, lešnik i badem sameljite.
- Pred kraj kuvanja dodajte ih u žito i kuvajte još desetak minuta.
- Ohladite i čuvajte u frižideru.
- Jedite kad god osetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.
- Možete dodati i malo cimeta i muskatnog oraščića.
7 vrsta voća i povrća koje morate jesti u decembru: Ako želite dobar imunitet!