Dejvis kaže da pšenica koju sada jedemo nije uopšte ista pšenica iz vremena naših baka: "Ovo je visoka biljka stvorena gentskim istraživanjima 60-ih i 70-ih godina prošlog veka," kaže Dejvis.
"Ova pšenica ima puno stvari o kojima vam niko ništa ne govori. Na primer, ima novi pritein zvan gliadin. To nije gluten.
Sada ne mislim na one ljude koji imaju intoleranciju na pšenični gluten i celijakiju (bolest).
Kažem to svima jer su svi skloni gliadinskom proteinu, jer je to opijat. Veže se za repceptore za opijate u vašem mozgu i podstiče apetit."
Na pitanje može li se poljoprivredna proizvodnja vratiti žitaricama koje su se ranije proizvodile, Dejvis je rekao da je to moguće, ali da to nije ekonomski izvodljivo, jer ta pšenica daje manji prinos sa iste površine.
Međutim, prema Dejvisu, ljudi masovno odusaju od pšenice, što je uslovilo znatan gubitak kilograma.
"Ako su tri osobe izgubile par kilograma, to je sjajno. Ali ja takođe vidim na hiljade ljudi koji kada prestanu da jedu pšenicu gube 15, 40, 70 kilograma.
Dijabetičari se izleče,
Pacijenti sa artritisom doživljavaju dramatično olakšanje.
Ljudi koji imaju tumore, regluks kiseline, sindrom iritabilnog creva, depresiju i tako dalje, preko noći ozdrave!"
Da biste izbegli pšenicu, Dejvis predlaže da se jede "prava hrana": piletina, avokado, masline,maslinovo ulje, povrće...
"Ali ne i hleb. Kada kažem hleb mislim na pšenicu, jer preko 90 posto peciva je pšenica, a ne recimo ječam ili lan."
Doktor Dejvis kaže da su sve alternativne zamene za pšenicu, koje su navodno dobre za naše zdravlje, kao kada nefiltriranu cigaretu zamenimo onom sa filterom. To je logika ishrane, koja je u suštini zabluda.
Ako ostavite pšenicu, prestanete da jedete hleb, kolače, pecivo, ne samo da će vam se zdravlje poboljšati, već ćete i duže i kvalitetnije živeti!