Kameron Dijaz (46) u petoj deceniji izgleda odlično i može da se pohvali zategnutom figurom.
Šarmantna holivudska glumica priznaje da je važnosti uravnotežene ishrane postala svesnija u kasnim tridesetim.
"Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuham i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju, kaže glumica.
Za vitku liniju kako kaže zaslužni su ishrana, dobar san i fizička aktivnost.
Sa godinama je sve bolja: Vrela Kameron Dijaz na naslovnici! (FOTO)
"U šetnji najbolje izbacuje stres", kaže glumica i dodaje da joj je izuzetno važan i duhovni mir i energiju puni 20 minuta meditiranjem jednom nedeljno.
"Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu", kaže glumica i dodaje kako joj je to dovoljno da spremna započne vežbanje.
Savršeno telo: Dame žele figuru Kameron Dijaz, ali muškarci više vole obline Kejt Apton! (FOTO)
Jutarnja gimnastika za nju je obavezna. Voli pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora, te hoda 30 sekundi, trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove.
Ono što je karakteristično jeste da glumica dva puta doručkuje. Kada završi sa jutarnjim vežbanjem sledi još jedan obrok koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.
S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njene ishrane, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće.
"Za večeru najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac", kaže Kameron.
Žena od kamena: Kameron Dijaz sve mišićavija! (FOTO)
Ona konzumira dovoljnu količinu hrane u glavnim obrocima, te nema potrebe da jede međuobroke.
"Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme treba se opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja".
Ukus jela popravlja dodajući limun, maslinovo ulje, so i origano. Specelijatet koji obožava joj je slasni jagnjeći kotleti.
"Čarolija je u razmeri začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali", otkriva glumica i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.
Bez šminke i fotošopa, ona izgleda ovako: Hrabar potez Kameron Dijaz! (FOTO)