svaka čast

Lejdi Gaga zna tajnu savršene linije: Ne izgladnjuje se, a telo je dovela do savršenstva! (FOTO)

Saveti u vezi sa ishranom i vežbanjem u ovom trenutku su i više nego aktuelni, pa ne čudi da i brojne zvezde rado govore o svojim iskustvima

Lepi & Zdravi
15:02h Autor:
Lejdi Gaga zna tajnu savršene linije: Ne izgladnjuje se, a telo je dovela do savršenstva! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako želite da ove godine pokažete novu linuju ili da još malo dovedete u redu postojeću, možda vam režim slavne pevačice i glumice Lejdi Gage pomogne kao insipiracija.

Njen trener, Harli Pasternak, otkrio je sve tajne kojih se pevačica lako drži i uz pomoć kojih je svoju liniju dovela do savršenstva.

Januar je uvek bio posebno aktuelan mesec za teme kao što su dijeta, nova linija, bolje zdravlje i sve ono što proizilazi iz brojnih sličnih novogodišnjih odluka kojih se obično pokušavamo držati, barem na početku godine.

foto: Profimedia

A jedna od njih je i Lejdi Gaga, slavna 32-godišnja pevačica i odnedavno vrlo uspešna glumica, koja se poslednjih godina ne pomera od svog trenera, inače jako poznatog trenera slavnih, 44-godišnjeg Harlija Pasternaka, a koji je samo za nju napravio odličan plan vežbanja i osmislio dijetu koja je postala veliki hit u svetu slavnih.

Ne čudi da je svoju dijetu pritom predložio i pevačici, a tu zapravo nije reč o tipičnoj dijeti sa ciljem brzog mršavljenja, već načinu života u stilu koji se može savršeno uklopiti u svakodnevicu.

Reč je o njegovoj popularnoj 5-faktorskoj dijeti koje se pevačica pridržava bez imalo muke.

Prema Pasternaku, ideja je da pojedinac pojede pet obroka u danu, svaki sačinjen od pet sastojaka, kao i da priprema svakog obroka ne uzima više od pet minuta vremena.

Svaki obrok takođe mora sadržati pet grupa namirnica: proteine, poput jaja, zdrave ribe i belog mesa, složene ugljene hidrate iz mnogo povrća, slatkog krompira, sočiva, zatim mnogo vlakana, uključujući žitarice od celog zrna i povrće, kao i dosta zdravih dodatnih masti i napitaka bez šećera.

Trik da belo meso bude spolja hrskavo, a iznutra sočno: Svaka domaćica treba da zna! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Kada se sve zbroji, dijeta koje se drži slavna pevačica zaista ne zvuči nimalo rigorozno, a uz vežbanje koje je obavezno zbog bolje funkcije organizma, a koje takođe ne treba biti ekstremno niti dugotrajno, a ni svaki dan, lepša linija zaista može biti dosanjani san.

A čak i ako nemate ideje što sve uključiti u obroke prema ovom popularnom "životnom stilu, ne dijeti", za magazin Self otkrio je i sam kuvar slavne pevačice.

Tipičan ručak ili večera za zvezdu sastoji se od zdravih i hranjivih namirnica poput kinoe sa crnim pasuljem,škampima na žaru i obiljem povrća. Važno je samo da u jelovniku budu zastupljeni svi važni nutrijenti pa će tako i obrok u potpunosti zadovoljiti glad.

A kao i svaka obična osoba i slavna se pevačica ponekad voli da se počasti sa malo nezdrave hrane poput hamburgera i krompirića, ali se u tom slučaju odlučuje za malo zdraviju varijaciju – hamburger od ćuretine i umesto običnog krompira jede pečeni slatki krompir. Sa mnogo salate i začina, u pet obroka, to zaista zvuči itekako primenjivo i ne suviše teško.

A u vremenu između obroka, uvek je dozvoljeno grickati zdrave grickalice – bademe, orahe, kikiriki, kao i sve vrste voća koje su i te kako dobrodošle. Što zbog vitamina, ali i prirodnih šećera, kao i obilja vlakana, toliko potrebnih za funkcionisanje zdravog organizma i besprekornog tela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs