Korisno znati

Ako ovako počinjete dan, na pravom ste putu: Navike za lepotu i zdravlje!

Ukoliko uspete da ujutro razvijete pozitivan stav, tokom dana ćete biti otporniji na negativnosti koje će sigurno naići
Lepi & Zdravi
23:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Po jutru se dan poznaje. Sigurno ste više puta čuli tu rečenicu, ali verovatno niste svesni koliko je istinita.

 

Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, imaćete loše dane. Na to upozoravaju lekari koji su napravili uputstva za lepša jutra. Usvojite li ih, mogli biste da uživate u srećnijem i zdravijem životu.

 

Duboko dišite

 

Nakon spavanja, soba je puna ustajalog vazduha čak i ako vam je prozor bio otvoren. Čim ustanete, otvorite sve prozore u kući, glavu izbacite napolje i duboko udahnite i izdahnite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsetite da ste živi, zdravi i srećni.

 

Doručak pre kafe

 

Možda obožavate kafu ujutro, možda ste i pušač, ali nezavisno od toga, ni kafu, a ni cigarete ne bi trebalo da konzumirate ujutru pre nego što ste nešto stavili u želudac. Već i vrapci na granama znaju koliko je doručak važan. On je podloga za ceo dan.

 

Kuća koja ima ovu biljku, ne može da bude siromašna: Čuva zdravlje i privlači novac!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Istezanje

 

Telo je nakon spavanja pomalo tromo i svaki nagli pokret mogao bi da uzrokuje probleme. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno uradite vežbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, pitajte trenera u obližnjoj teretani, a možete da potražite i na internetu.

 

Tuširanje

 

Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, imaćete loše dane. Nakon vežbanja, idite pod tuš i naizmenično se istuširajte toplom i hladnom vodom. To će podstaći vašu cirkulaciju, a vas će u potpunosti razbuditi i napuniti energijom. Nakon toga, ako želite, možete kožu da počastite hranjivim mlekom za telo.

 

Telesne vežbe

 

Nakon istezanja, telo nagradite vežbanjem. Ako uradite vežbe ujutru pre nego što vas pritisnu sve obaveze, uradili ste sjajan posao. Vežbe su put do boljeg zdravlja i vitkosti. Dovoljno je 15 minuta.

 

Spas za sve koji pate od išijasa: 2 lake vežbe sređuju uklješten nerv i pršljen!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Organizacija

 

Najviše problema ujutru ljudi imaju zbog lošeg upravljanja vremenom. Sav jutarnji stres proizlazi iz žurbe i kašnjenja. To je nešto što možete da izbegnete ako se dobro organizujete. Nastojte da uveče pre spavanja napravite plan za sutrašnji dan.

 

Naravno, trebaće vremena da usvojite nove navike, ali nemojte da odustajete. To su navike od kojih ćete biti bolje raspoloženi, aktivniji, odmorniji, zdraviji i lepši.

 

Bol u leđima nestaje za 60 sekundi: Potrebno je da uradite samo ovo!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...