Vredi probati

Aktivirajte unutrašnju vatru: Najlakši način da sagorite masne naslage!

Mudru možete izvoditi u stojećem ili sedećem položaju, ali tako da vam kičma bude prava
Lepi & Zdravi 29.08.2016. - 12:32h Autor: lovesensa.rs
Foto: Profimedia

Surya na sanskritu označava Sunce, a ova mudra nazvana je upravo po njemu jer doprinosi povećanju uticaja elementa vatre na telo, piše Lovesensa.

 

Surya Mudra je položaj prstiju koji efikasno usmerava energiju i stvara balans među elementima.

 

Mudru možete izvoditi u stojećem ili sedećem položaju, ali tako da vam kičma bude prava. Ruke postavite ispred sebe i domale prste obe ruke savijte tako da se dodirnu sa površinom palčeva, piše Lovesensa.

 

Palčeve postavite preko domalih prstiju, i trudite se da ostali prsti ostanu ispruženi. Ovu mudru trebalo bi praktikovati do 45 minuta, koje možete raspodeliti u tri perioda od po 15 minuta.

 

Postoji veliki broj prednosti koje doprinosi izvođenje Surya Mudre. Njeno praktikovanje pomaže da se telo zagreje, ali je odlična i za lečenje prehlada i gubitak težine. Ona smanjuje uticaj elementa Zemlje - upravo potiskivanje ovog elementa u domalom prstu doprinosi smanjenju gojaznosti, a buđenje elementa Vatre topi masne naslage u telu.

 

Surya Mudra može se koristiti i za ublažavanje tegoba sa želučanom kiselinom - praktikujte je bar 20 minuta dnevno. Takođe, prijaće svima koji pate od prevelike osetljivosti na hladnoću, podstiče budnost i povećava pokretljivost tela.

 

U jutarnju kafu sipajte dve kašičice ove smese: Gledajte kako se salo otapa! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...