Manje poznate činjenice

Vodeni detoks: Skrivena moć tečnosti koja život znači!

Istraživači sa Univerziteta u Ilinoisu objavili su krajem februara 2016. godine rezultate svoje studije po kojima je korist unošenja vode zaista veliki
Lepi & Zdravi 13.04.2016. - 20:02h Autor: lovesensa.rs
Foto: Shutterstock

Već decenijama doktori nam savetuju da pijemo osam čaša vode dnevno, a nutricionistički tekstovi o vodi uvek izazivaju ogromnu pažnju, piše Lovesensa.rs.

 

Od trodnevnog detoksa koji podrazumeva konzumiranje isključivo vode i preporučuje se samo pod nadzorom stručnih lica (opasnost od jo-jo efekta se takođe mora uzeti u obzir kod ovakvog redukcionističkog plana), pa do brojnih recepata za detoks vodu, zdravstveni portali prate i najnovija istraživanja o ulozi vode u ljudskom metabolizmu.

 

Izbacuje otrove i masti za 48 sati: Napitak za vitko i zdravo telo! (RECEPT)

 

Istraživači sa Univerziteta u Ilinoisu objavili su krajem februara 2016. godine rezultate svoje studije po kojima je korist unošenja vode zaista veliki. Unošenjem vode sprečavamo preterani unos kalorija i regulišemo unos soli, šećera i samim tim snižavamo holesterol. Voda nam, u krajnjem slučaju, pomaže da manje jedemo.

 

U ovoj studiji prikupljeni su podaci više od 18 hiljada ispitanika u vezi s njihovim navikama u ishrani. Podaci su uzeti u intervalu od tri i deset dana, a količina vode koju su pojedinci unosili nije mnogo varirala u intervalu od dva dana.

 

Povremeno gladovanje je odlično za zdravlje: Evo šta se sve dešava sa telom!

 

 

Istraživanje je pokazalo da je porast svakodnevnog unosa vode - od jedne do tri čaše u korelaciji sa smanjenjem dnevnog unosa kalorija (između 69-206 kalorija manje). Iako zvuči malo, preračunato u kalorije koje se mogu izgubiti, jednaki su količini od pola kilograma masnoće u tkivima kojih se organizam može osloboditi u roku od 17 dana. Utvrđeno je i da je smanjen unos šećera u rasponu od 6-18 grama a došlo je i do snižavanja holestrola.

 

Ruopeng An, docent kineziologije na ovom Univerzitetu i autor ove studije, rekao je da mogu postojati dva razloga zašto voda ljudima pomaže da budu umereniji. Prvi razlog je taj što ljudi piju vodu kao zamenu za slatke napitke a drugi razlog bi mogao biti taj što osećaju sitost od vode pa iz tog razloga konzumiraju manje "grickalica".

 

Dovoljno je samo 2 kašike dnevno: Sirup koji skida salo sa stomaka! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...